Mielipiteet

Mielipide: Mielen singulariteetti – Ukraina on jatkumoa tälle mustuuden keskittymälle, josta ei pääse ulos mitään inhimillisyyttä, empatiaa tai sääliä muita kohtaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kuva: Alexei Druzhinin / SPUTNIK / EPA
Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kuva: Alexei Druzhinin / SPUTNIK / EPA

Tähtitieteen astrofysiikka määrittelee singulariteetin aika-avaruuden vääristymäksi, jossa tunnetut fysiikan lait eivät päde. Esimerkkinä musta aukko on imenyt ja imee niin suuria määriä materiaalia sisäänsä puristaen sen äärettömän pieneen tilaan, ettei edes valon loisto ja säteily pääse sieltä ulos.

Nyt joudumme seuraamaan kauhulla ympäri maailmaa yhden diktaattoridespootin ja muutaman ”sisäpiiriläisen” tukemaa mielen singulariteettia, mielen singulariteettia, joka on imenyt sisäänsä kaiken pahuuden ja vihan ilman pienintäkään inhimillisyyden pilkahdusta ulospäin.

Ukraina on jatkumoa tälle yhden miehen ja hänen lähipiirinsä mielen mustalle singulariteetille, suunnattomalle pahuudelle, josta ei pääse ulos mitään inhimillisyyttä, empatiaa tai sääliä muita kohtaan. Tšetšenian ja Georgian murskaaminen sekä diktaattori Bašar al-Assadin tukeminen oli näitä hänen ensimmäisiä mustan singulaaritetin mielen askeleita.

Kaiken tämän keskellä on hyvä tiedostaa, että Venäjän kansa ja tämä musta singulariteettijoukko ovat kaksi eri asiaa. Itse olen Venäjällä työn puolesta olleena / vierailleena todennut, että venäläiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, empaattisia ihmisiä.

Tietysti voidaan kysyä, miksi Venäjän kansa ei nouse kapinaan tätä mustaa korruptiohallintoa ja sotaa vastaan. Vuosisatainen alistaminen tsaarin ajoista Putinin aikoihin on tehnyt tehtävänsä ja tätä pelon menettämistä Putin pelkää eniten. Kun Ukraina demokratian ja kansakunta yrittämisen myötä nousee kukoistukseen, niin naapurissa Venäjällä herää ihmettely, miksei meillä? Ja sitten alkaa murentua mielen musta singulariteetti ja demokratia saa vallan ennemmin tai myöhemmin.

Erityisesti suomalaisena ja demokratian puolustajana olen ymmälläni, että Suomen kansalainen Janus Putkonen toimii Donetskissa Putinin Venäjän trollina jakaen täysin valheellista informaatiota internetin välityksellä, hävettävää, kuvottavaa muuta ei voi sanoa.

Tukemme Ukrainalle ja Ukrainan kansalle on tukemme Suomelle ja suomalaisille unohtamatta tavallisia venäläisiä.

Markku Kaleva

Uusimmat

Fingerpori

comic