Mielipiteet

Mielipide mielipiteistä

Kesä kaikilla vaan ei loma eikä lomarahat. Kuva: anja filppula
Kesä kaikilla vaan ei loma eikä lomarahat. Kuva: anja filppula

Huolestuttaa, että nyt myös opiskelijoiden liitto on alkanut vaatia hallitukselta kesälomarahoja, etteivät he joutuisi töissä käymään lomalla vaan voisivat lekotella rannoilla ja matkustella.

Moittivat vaan, että vanhat suuret ikäluokat saavat ilmaiseksi rahaa samaan aikaan, kun nuorilta kehdataan vaatia jotain sen vastapainoksi, että saavat yhteiskunnalta (lue nykyisiltä eläkeläisiltä) ilmaisen koulutuksen, asumistuen, opintorahat ja kaiken opiskeluaikaa edeltäneen tuen, kuten lapsilisät ja päivähoidon.

Eikös pidä paikkansa, että työmies on palkkansa ansainnut ja myös lakisääteiset lomat yms. edut ovat ammattiliitot neuvotelleet työnantajaliittojen kanssa. Joten eläkeläisille sen kesälomarahan paluurahoineen soisin ja ihan ansaitusti!

Vihreitten ministeri Ohisalon avustaja on myös maininnut, että 60–70-vuotiaitten mielipiteitä ei pitäisi ollenkaan kuulla, mutta Suomen perustuslaissa mainitaan, että jokaisella on sananvapaus, ja yhdenvertaisuuslaki on edelleen voimassa!

Myös Suomen Pankin ex-pääjohtaja Sirkka Hämäläinen on nuoleskellut nuorta väkeä vaatimalla heille vaaleissa kaksinkertaista äänioikeutta. Sanonpa vaan, että perustuslakia vastaan kehottaa rouva taistelemaan ja tuollaisen asian toteuttamisesta joutuisi Suomi silmätikuksi maailmalla, niin kuin Puola ja Unkari ovat nyt joutuneet.

Samaan aikaan, kun eläkeläisten etuja karsitaan, niin hallituksemme kaavailee jälleen valtion omistuksia myyntiin, jolloin taas tuottavasti pyörivän akselimme tuottavat työt vähenevät ja oleskeluyhteiskuntamme eli tuottamattomien lomat pitenevät. Tämä on vanha tuttu matematiikan kaava verrannollisesta totuudesta!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti