Mielipiteet

Mielipide: Miksi olen kirjoittanut kirjoja? Jotta ihmiset tietäisivät, mitä Forssassa on tehty, että on saatu syntymään tämä kaunis kaupunki

Erkki Kaakisen kirjasarjan edustaja Meidän Forssamme. Kuva: Tuomela Tapio
Erkki Kaakisen kirjasarjan edustaja Meidän Forssamme. Kuva: Tuomela Tapio

Vastaan itse, kun kukaan, ei lehdetkään ole sitä kysyneet. Olen kirjoittanut Forssan oloista kuusi kirjaa, joissa kerron ihmisten elämästä ja toimeentulosta. Tärkeimpänä aiheena olen pitänyt Finlaysonin puuvillatehtaan toista sataa vuotta kestänyttä historiaa ja sen tuhansia herroja ja työntekijöitä, joiden maksamilla verorahoilla on tämä meidän Forssamme rakennettu.

Toiseksi tärkeimpänä olen pitänyt rakennusalan yrityksiä kuten rakennusliike Puolimatkaa, ja Rakennusliike Lindvall & Johanssonia, Timo Pekkaa ja lukuisia, jopa kymmeniä rakennusliikkeitä, joiden maksamista palkoista pidätetyillä veroilla on maksettu huomattava osa Forssan infrasta.

Tällä menolla ei kohta kukaan tiedä, mitä Forssassa on tehty, että on saatu syntymään tämä kaunis kaupunki, jonka syntyyn ovat vaikuttanee kauppiaat ja tuhannet pienet ja vähän suuremmaksikin kasvaneet yritykset. Siis yrittäjyys, opettajat mukaan luettuina on ollut tämän kaupungin tärkein kulmakivi.

Olen kuudessa kirjassani kertonut eri ajanjaksoina kaikkien edellä mainittujen yrittäjien elämästä ja toimeentulosta. Siksi se on ollut niin kiinnostavaa, että olen jaksanut, kun olen itsekin pitkän tekstiilitehtaan uran aikana, ennen ja jälkeen saanut eri alojen kokemusta. Kuudessa kirjassani on yhteensä noin 1200 sivua asiaa Forssasta, jotka sivut sisältävät tosi tietoa elämän eri aloilta, myös tärkein, maanviljelys mukaan luettuna.

Uusimmat

Fingerpori

comic