Mielipiteet

Mielipide: Miten kova palkankorotus parantaa hoitajien työolot? Hoitajajärjestöt likaavat omaa pesäänsä

Hoitajien palkankorotusvaatimukset herättävät kysymyksiä. Kuva: Timo Heikkala Lehtikuva
Hoitajien palkankorotusvaatimukset herättävät kysymyksiä. Kuva: Timo Heikkala Lehtikuva Lehtikuva/Timo Heikkala Lehtikuva

Ymmärrän hoitajien palkankorotusvaatimuksia tiettyyn pisteeseen asti, mutta vaatimusten perustelut ontuvat. Alan arvostus kuulemma näkyy palkkakuitissa, mutta kuitenkin kyselyissä kansa tuntuu terveydenhuoltoalan ammattilaisia arvostavan.

Kyse on vaativasta työstä, mutta on vaikea ymmärtää, miten satojen eurojen korotus muka poistaisi hoitajapulan ja parantaisi työoloja. Ja puhutaan vain peruspalkasta, ei lisistä, joiden merkitys on suuri.

Tehyn ja Superin edustajat toitottavat, että seisovansa viimeiseen asti vaatimustensa takana ja samalla kertaa valittavat, kuinka alalla on kaameat työolot, liian vähän väkeä töissä ja tolkuton kiire. Tähänkö palkankorotus sitten auttaa?

Samalla hoitajajärjestöt ovat murehtivinaan hoitajapulaa ja opiskelijoiden alhaista kiinnostusta alalle, vaikka itse likaavat omaa pesäänsä.

Ammattiliittojen työtaistelun ajoituksen kyllä ymmärrän. Hyvinvointialueet aloittavat ensi vuonna ja rahoitus tulee valtiolta ja vallassa on nyt hallitus, jonka on arvioitu kovin sympatiseeraavan raskaan työn raatajia. Pitää silti muistaa, että puolueet eivät ole osapuolia työmarkkinaneuvotteluissa eikä valtionkaan rahasäkki ole pohjaton.

Uusimmat

Fingerpori

comic