Mielipiteet

Mielipide: Natoon mutta vasta myöhemmin – Suomalaisten yritysten poistuminen Venäjältä ei ole loppuun asti harkittu ratkaisu

Suomi harkitsee Naton jäsenyyttä. Kuva: Vesa Moilanen
Suomi harkitsee Naton jäsenyyttä. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva/Vesa Moilanen

Tuntuu, että Suomen liittyminen Natoon lähestyy, koska jo yli puolet väestöstä sitä haluaa. Mielestäni se on ihan oikea ratkaisu, mutta ei kannattaisi kiirehtiä, sillä myös tämä suuri sotaherra haluaa, että Suomi ja Ruotsi eivät heidän lähinaapureinaan saisi liittyä, vaikka jo yli 30 maata Natoon kuuluukin.

Jos hän sattuu saamaan päähänsä sellaisen asian, että se on kostettava, kun liityitte Natoon vaikka hän on eri mieltä, niin pannaanpa kolme rakettia matkaan. Yksi Pohjois-Suomeen, yksi keskelle ja kolmas Etelä-Suomeen. Siinä se sitten tulisi Ukrainan kohtalo Suomellekin.

Toivon niin hartaasti, että tuollainen sotapäällikkö tulee mahdollisimman pian järkiinsä ja lopettaa tuon syyttömien ihmisten tappamisen pommittamalla. Ei silti, saadaanhan pommittamalla entiset rakennukset romuksi, järjestettyä uutta työtä sitä tarvitseville. Toivottavasti rakentavat vahvoja rakennuksia, jotka ei pala eikä hajoa pommittamalla.

Mielestäni 50 miljoonan euron jäsenmaksu kannattaa maksaa, jos siitä tosiaan olisi hyötyä Suomen turvallisuudelle, joten varataan se määräraha ensi vuoden budjettiin. Suomalaisten yritysten poistuminen Venäjältä ei ole loppuun asti harkittu ratkaisu, sillä sinne paluu voi sodan jälkeen olla mahdottomuus. Jospa Kiinasta löytyisi se viisaus ja taito, joka saisi käännettyä Putinin pään.

Uusimmat

Fingerpori

comic