Mielipiteet

Mielipide: Onko Suomen luonto ennallaan? Luontoa roskataan ja tärvellään

Luonnon roskaus harmittaa. Kuva: Pessinen Seppo
Luonnon roskaus harmittaa. Kuva: Pessinen Seppo

Olet kävelemässä luonnossa, jossa on ennen ollut todella rauhallista. Kuulet lintujen laulua ja sekä nenääsi leijailee raikas luonnon tuoksu. Kädessäsi on rakkaan karvapallerosi ruskea talutushihna, jonka päässä tunnet nykivää liikettä. Yhtäkkiä heräätkin lapsuuden muistoistasi ja tajuat väisteleväsi roskia kaupungin likaisilla metsäpoluilla.

Luonto on alkanut vaihtamaan ulkonäköään, koska metsiä (sekä muita alueita) roskataan kiivaaseen tahtiin. Peltoja lannoitetaan sekä myrkytetään, jonka vuoksi järvet ovat alkaneet rehevöitymään. Toivoisin, että kaupungin sivumetsissä olevia luontoreittejä pidettäisiin puhtaana ja kauniina, jotta tulevaisuudessa nuorisolle sekä vanhemmillekin olisi liikkumispaikkoja myös luonnon lähellä.

Haluaisitko itse tulevaisuudessa olla keskellä kaupunkia, jossa katselet vain tietokoneelta kuvia vanhasta komeasta luonnosta? Vai olisiko muidenkin aistien käyttäminen virkistävää? Komeat lintujen lauluäänet ja mökkilaiturin kalahetket ovat myös menneisyyttä, jos luonnon likaantuminen jatkuu.

Joskus jotkut jättävät roskat luontoon, mikäli näkevät muitakin roskia alueella. Tämä kuitenkin on epäsuotavaa, koska metsä on kohta kuin kaatopaikka. Osa voi sanoa, että kyllähän roskat maatuvat luontoon, mutta esimerkiksi muovi ei hajoa pitkälläkään aikavälillä

Toivoisin, että maailman tilanteen rauhoituttua alettaisiin miettimään paremmin luonnonsuojelua, jotta Suomen luonto kukoistaa vielä kauan aikaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic