Mielipiteet

Mielipide: Onko yksityisyydensuojalaki humpuukia, kun tihutöistä kärsinyt yrittäjä ei saa tallenteita katsoa?

Valvontakameran tallenteita ei kuka tahansa saa katsoa.

Sukupuolikypsät keskenkasvuiset forssalaisnuoret vandalisoivat kaupunkiamme. Mikä ihmeen ambitio on tuhota kahviloiden penkkejä, tuoleja ja telttoja? Kuvittelevat varmaan olevansa jotakin Arsene Lupineita varastaessaan kukka-asetelmia, tuoleja, penkkejä ja jopa jääkaappeja.

Saavatko tulevat toivomme euforisia kiksejä tuhovimmoissaan?

Lippakioskilta katosi kesäyön hämyssä kymmenkunta tuolia. Kirpputorilta niitä voitaneen ostaa asevelihintaan. Kukka-asetelmat koristavat varmaan jonkun perheen pihaa.

Torilla on tolpissa muutama valvontakamera. Niissä on katsomisoikeus vain tietyllä henkilöllä. Jos rikoksia ilmenee, niin ilmoitus menee poliisille. Vähäisiin tapauksiin ei poliisi korvia lotkauta. Heillä on muka tärkeämpääkin tehtävää. Totta kai on, mutta pienikin tihutyö ja varkaus on pienyrittäjälle suuri.

On olemassa sellainen laki kuin yksityisyyden suoja. Kärsinyt yrittäjä ei kameroita pääse katsomaan.

Kameroita katsomalla voi tunnistaa varkaan ja tihutyön tekijän. Sitten peliin tulee laki yksityssuojan loukkaamisesta. Eli yksityisyyden loukkaamista voidaan pitää rangastavana tekona.

Kaskisen kuljettamassa turistibussissakin Tallinnan reissulla kuski huusi mennen tullen osallistujien nimet. Yksityisyyden suojalain jälkeen kaikkien matkustajien tuli bussiin astuessaan kuiskata kuljettajalle oma nimensä, ettei muut matkustajat olisi kuulleet kuka oli kenenkin kumppani. Se oli sitä yksinäisyyden suojaa.

Aamukahviseurueemme pastori Pekka aloitti: Vaietkaa syntiset. Paljon olemme nähneet ja paljon tulemme vielä näkemään. Herra antoi meille yksinäissuojalain. Sitä noudattakaamme. Muita lakeja emme enää tarvinne.

Amen. Rukoilkaamme.

Keijo Wääri

Uusimmat

Fingerpori

comic