Mielipiteet

Mielipide: Optimismia tarvitaan nyt – Malttia sotatoimiin ja suomalaisyhtiöiden vetäytymiseen Venäjältä

Esimerkiksi Valio luopuu liiketoiminnastaan Venäjällä. Kuva: Jussi Nukari
Esimerkiksi Valio luopuu liiketoiminnastaan Venäjällä. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva/Jussi Nukari

Näin sanoi Lenita Airisto Puoli seitsemän -ohjelmassa maanantaina. Sitä samaa peräänkuulutan minäkin nyt, kun suuren naapurimaamme tykit ja panssarit moukaroivat paljon heitä pienemmän valtion kaupunkien rakennuksia maan tasalle. Siinä ei paljon välitetä, onko taloissa sisällä aikuisia, tai lapsia, miehiä, tai naisia, palamaan vaan ja nurin, on periaate, joka kuuluu hyökkääjän tavoitteisiin.

Mielestäni Venäjällä toimivien suomalaisten yritysten ei pitäisi niin kiireesti poistua Venäjältä, kun nyt näyttää tapahtuvan. Venäjällä ei sotaa käydä vaan naapurimassa, jossa on liiankin kovat meiningit menossa, kun pommitetaan taloja, joissa tiedetään olevan ihmisiä pommisuojassa. Eikö olisi järkevämpää jatkaa liiketoimintaa, kuin jättää liike ja tavarat sinne tuntemattomasi ajaksi? Vasta, jos ja kun todellinen sota siirtyy maidemme välille, on johtopäätösten aika.

Voihan olla, että löytyy neuvottelija tai välittäjä, joka saa rauhan aikaiseksi ja liikesuhteet palautuvat, jos ei yhtä hyviksi, mutta toimiviksi kumminkin. Siis optimismia ja harkintaa pöytiin. Eihän sitä vielä tiedä kukaan, kuinka kauan sota kestää ja millaiseksi se katti sen nahan repii. Malttia ja harkintaa matkaan!

Uusimmat

Fingerpori

comic