Mielipiteet

Mielipide: Ovatko puheet hyvinvointialueen vaihtamisesta hämäläistä hitautta vai politikointia?

Assi-sairaalan rakentaminen on vauhdissa. Kuva: Tomi Vesaharju

Aarre V. kommentoi kirjoitustani, jossa ihmettelin Sirkka-Liisa Anttilan ehdotusta hyvinvointialueen vaihtamisesta. Aarre V:n mielestä Anttila on tehnyt ja tekee edelleen arvokasta työtä maamme ja kotiseutumme puolesta (FL 15.9.).

Eihän tästä ole kahta sanaa eikä kiistan aihetta. Anttilan poliittinen ura on millä tahansa mittapuulla kunnioitettava ja kaiken arvostuksen ansaitseva, katsoipa sitä paikallisesti tahi valtakunnallisesti.

Viisaskin voi mennä vipuun tai ainakin esittää mielipiteitä, joiden perimmäinen tarkoitus ei tavan tallaajalle avaudu. On vaikea käsittää, mihin Anttilan haikailu Pirkanmaan suuntaan perustuu ja miksi hän tuo ajatuksensa julki vasta nyt.

Pitkään sommiteltu sote-ratkaisu ja hyvinvointialueiden perustaminen menivät pitkälti Anttilan edustaman puoleen piirustusten mukaisesti. Aluevaalit on pidetty, valtuuston ja hallituksen paikat jaettu ja valmistelutyö täydessä vauhdissa. Puheet Forssan seudun naittamisesta Pirkanmaan kanssa vaikuttavat tässä vaiheessa pahasti jälkijättöisiltä eikä niitä voi selittää edes hämäläisellä hitaudella.

Yhtä vaikeasti avautuva on Anttilan ehdotus Assi-sairaalan rakentamisen keskeyttämisestä. Sopimukset on solmittu ja rakennustyöt käynnissä. Olisiko töitä edes mahdollista pysäyttää ilman muhkeita sopimussakkoja?

Jotain Sirkka-Liisa Anttilan tuoreimpien ehdotusten kantavuudesta kertonee sekin, etteivät muut poliitikot ole vaivautuneet niitä kommentoimaan.

Ilkka Kononen

Uusimmat

Fingerpori

comic