Mielipiteet

Mielipide: Pekka Niinikoski kysyy, ajaako Kaisa Lepola Forssan seutukuntalaisten etuja

Kuva: Tapio Tuomela

Lounais-Hämeen kuntien asukkaat saivat mahdollisuuden äänestää ensimmäisissä historiallisissa aluevaaleissa 23.1.22 mieleistä ehdokastaan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valtuustoon.

Koska Lounais-Hämeessä haluttiin keskittää ääniä ”oman alueen” ehdokkaille, sai Forssan kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Kaisa Lepola eniten ääniä ja sen seurauksena olikin selvää, että hänelle annettiin mahdollisuus valita joko aluehallituksen tai -valtuuston puheenjohtajuus.

Aluehallituksen puheenjohtajan, jonka hän valitsi, tehtävä on hyvinvointialueella erittäin merkittävä. Lounaisessa Hämeessä on luotettu siihen että Kaisa Lepola, myös valitsemassaan tehtävässä huolehtii ääniemme edellyttämänä myös meidän Forssan seutukuntalaisten eduista, tehtäessä päätöksiä hyvinvointialueella.

Tehdyistä päätöksistä sekä vireillä olevista suunnitelmista, on meille peruskuntien päättäjille tihkunut hyvin vähäisesti tietoja, joten tapani mukaisesti lähdin tutustumaan lähemmin aluehallituksen esityslistoihin sekä pöytäkirjoihin.

Tuoreimpana osui silmiini 20.6. esityslista, jonka meille lounaisen Hämeen asukkaille tärkeän 113§:n käsittelyn pohjana oli mm. Jouko Isolaurin selvitys päätökselle Forssan sairaalan päivystyksen poikkeusluvan jatkamisesta.

Oletko sinä, Kaisa Lepola, edelleenkin Forssan sairaalan yöpäivystyksen lopettamisen kannalla?

Lounaisen Hämeen asukkaat, mukaan lukien myös perheeni, haluaa nyt tietää millaisia suunnitelmia aluehallitus on tehnyt, Kaisa Lepola sinun johdollasi, meidän Forssan seudun päivystyspalveluiden saatavuuden hyväksi.

Haluamme myös tietää, Kaisa Lepola, miten Humppilan kokoisten kuntien terveyskeskuspalvelut turvataan Kanta-Hämeessä meille jatkossa.

Historiallista sote-päätöstä perusteltiin ennen aluevaaleja sillä, että kaikille suomalaisille turvataan jatkossa tasa-arvoiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

Seurattuani Kanta-Hämeen hyvinvointialueen julki tuotuja suunnitelmia sekä seuratessani myös siitä uutisia, on väkisinkin hiipinyt mieleen kysymys, onko kyseessä vain valittujen rouvien ja herrojen rahastusautomaatti ja lounaishämäläiset sairauksineen ovat teidän omassa ahneudessa, unohtuneet.

Kauhuna ajatuksiin hiipi myös skenaario, onko sinun, Kaisa Lepola, pyrkimyksenä tulevien eduskuntavaalien vuoksi turvautua nyt Kanta-Hämeen muiden isompien kaupunkien äänestäjiin, koska lounaisen Hämeen, mukaan lukien siis myös Forssan ja Humppilankin demarien äänet olet negatiivisen toimintasi johdosta lienet jo menettänyt meitä seutukuntalaisia ajatteleville ehdokkaille.

Uusimmat

Fingerpori

comic