Mielipiteet

Mielipide: Putinin tuhoamissodan tarkoituksena on eristää Ukraina kokonaan Mustastamerestä

Pelastajat kauppakeskuksen raunioissa Ukrainan Odessassa Mustanmeren äärellä. Kuva: Oleksandr Gimanov/ AFP/ Lehtikuva
Pelastajat kauppakeskuksen raunioissa Ukrainan Odessassa Mustanmeren äärellä. Kuva: Oleksandr Gimanov/ AFP/ Lehtikuva

Putinin tuhoamissodan tarkoituksena on eristää Ukraina kokonaan Mustastamerestä Putinin punaisella viivalla, joka kulkee halki koko itäisen Ukrainan aina venäjämielisen separatistialueen Moldovasta eronneeseen Transnitriaan asti, jossa liehuvat punaiset sirppi ja vasara -liput. Tästä mielipiteenäni kirjoitin tässä lehdessä jo helmikuun lopulla 2022.

Putinin tuhoamissota ei ole edennyt hänen shakkilaudallaan niin kuin hän oli strategisesti suunnitellut vaan on venynyt venymistään länsimaisten tiedustelupalvelujen mukaan valtavista kalusto- ja miestappioista huolimatta, joita Venäjän hallinto ei ole missään vaiheessa tunnustanut.

Maanpuolustuskorkeakoulun professori Janne Mäkitalo (Lähde: 11.5.22 YLEn aamulähetyksessä ) kertoi omana näkemyksenään, että Putinin tarkoituksena näyttäisi olevan itäisen Ukrainan valtaaminen Donetskista Transnitriaan, mikä tarkoittaisi Ukrainalle estettä pääsystä Mustanmeren satamiin luoden näin Mustallemerelle Venäjän laivastoherruuden.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myrkyttänyt mielensä huonon sotamenestyksen myötä eikä hänen epävakaasta mielentilastaan ota enää kukaan selvää, mitä seuraavaksi tulossa on, joten minäkin olen kääntynyt Nato-jäsenyyden kannattajaksi, minkä täten julkisesti esille tuon.

Uusimmat

Fingerpori

comic