Mielipiteet

Mielipide: Pyöräilyverkoston kehittämisessä on vielä kovin paljon tehtävää Lounais-Hämeessä

Vaulammilla on odotettu vuosikaudet kevyen liikenteen väylää Jokioisten keskustaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kannatan täydestä sydämestäni seutukunnallisen ja Forssan pyöräilyverkoston kehittämistä.

Varsinaisia kevyen liikenteen väyliä on seudun kunnissa siellä täällä ja Forssan–Jokioisten ja Forssan–Tammelan välillä, mutta paljon lisää kaivattaisiin. Tammelan keskustasta pääsee pyörällä oma väylää pitkin Venesillalle asti ja Myllykylän koulun risteykseen. Eikä pyörätietä ole Jokioisten keskustasta Humppilaan asti eikä vielä Vaulammillekaan saati Ypäjälle saakka.

Lounais-Hämeessä mainostetaan pyöräilyreitteinä sellaisia tieosuuksia, joissa ei ole kunnon piennarta, tuskin edes kämmenen levyistä asvalttia valkoisen viivan oikealla puolella.

Ja siinä pitäisi rauhassa ajella autojen humahtaessa ohi!

Ihmetyttää vähän keskiviikon lehdessä (FL 27.7.) Forssan kaupungin virkamiehen lausunto, että Forssan kevyen liikenteen verkosto olisi merkittävä ja että vähät onnettomuudet kertoisivat väylien rakentamisen onnistumisesta.

Myönnän, että pyöräilyosuuksia on tullut viime vuosina lisää, mutten vielä suuremmin kehuisi. Ja onnettomuuksia paremmin nykytilanteesta kertovat lukuisat läheltä piti -tilanteet, kun onnettomuudelta on pelastanut vain pyöräilijän tai autoilijan nopea reagointi.

Pyöräilijä

Uusimmat

Fingerpori

comic