Mielipiteet

Mielipide: Somero tanssii ja soi – ja Forssa tulee perässä

Kunnostettu lippakioski Forssan Kauppakadun varressa. KUVA: Petri Ojanen

Nyt kun valtioneuvoston päätöksellä rajapuomi forssalaisilta Somerolle pääsystä on poistettu, eikä passiakaan enää tarvita, voimme matkustaa mutkaista tietä ihmettelemään Someron tapahtumatarjontaa.

Sieltä löytyy mm. ruokamessua, seiväskarnevaalia ja katutanssia. Nostalgiaviikolla on vanhoja autoja, rautalankaa ja kellohelmoja.

Parasta kaikesta on katutanssit, johon osallistuu satoja ellei tuhansia tanssijoita.

Ja onhan siellä tv-stä tutun Olla-Riikka Mäkelän vetämä teatterikin.

Mitä katutansseihin tulee , niin olemme järjestämässä tanssitapahtumaa Forssaankin . Siihen uuden Lippakioskin piha-asvaltille. Esitanssijana toimii somerolainen tanssihirmu Ahti Kukkonen. Eläkkeellä oleva Someron yhteiskoulun rehtori.

Joten perässä tullaan Somero. Tapahtuma on tietysti ilmainen. Aika on perjantai 8.7.22. klo 14–16. Poudan Pekkakin lupasi sopivasti poutaa. Tervetuloa.

Ja tietysti 5 kilometriä Somerolta on Rauli Badding Somerjoen muistoksi perustettu samantyyppinen lippakioski nimeltään Paratiisi. Sekin on tuhansien matkailijoiden levähdyspaikka muistojen joukossa.

Ja kukapa meistä taatoista ja mummeleista ei muistasi singeliläistä Unto Monosta, jonka kynästä lähti ikimuistoinen Satumaa-tango.

En tiedä, pääsikö Unto kuvailemaansa Satumaahan tai taivaaseen oman käden kautta, mutta muisto elää.

Ruokamessuista puheenollen olemme järjestäneet jo 5 vuotta hyvää läheltä messut Prismassa. Se on ollut vuosi vuodelta yhäti suurempi menestys. Vuonna 2021 myyntitapahtumia oli 10 000. Tapahtuman tuotto on lahjoitettu etupäässä forssalaisten nuorten urheiluharrastusten hyväksi.

Keijo Wääri

Uusimmat

Fingerpori

comic