Mielipiteet

Mielipide: Suomalainen ensin – asiaa omavaraisuudesta

Omavaraisuus on valttia. Kuva: Juha Poutanen

Nyt on liikkeellä huhuja ja suunnitelmia siitä, että ensi talvena loppuu energia ja ruoka. Miten näin voi käydä Suomessa ja kuka on syyllinen, jos semmoisia etsitään. Onko meidän oma yhteiskuntamme enää taipuvainen laman ja pula-ajan elämään. Vieläkö meistä suomalaisista löytyy se sisu, jolla saamme Suomen nousuun.

Nyt on aika muuttaa suunta ja ymmärtää kotimaamme omavaraisuuden tärkeys. Vain Suomessa tuotettu energia, ruoka ja muut tuotteet, parantavat meidän omavaraisuuttamme.

Maataloutta on ajettu alas jo monta vuotta. Monet, varsinkin maitotilat, on ajettu ahtaalle ja heikoimmat ajetaan alas kannattamattomina. Tässä suurimpana syntipukkina käytetään hiilidioksidipäästöjä eli vihreää siirtymää. Kun jossain päättävässä pöydässä on päätetty, että suomalainen puhdas ruoka on pahasta ja ulkomailta tuotu ruoankorvike taas pelastaa maailman. Samaan suuntaan on ajettu energiateollisuutta, eksoottiset vaihtoehdot ajavat perustuotannon edelle ja taas maailma pelastuu.

Monet syyttävät sormet osoittavat nyt itään, ihan kuin heillä olisi mitään vaikutusta siihen, miten me hoidamme oman maan asioita. Sota ja pakotteet aiheuttaa totta kai hankaluuksia, mutta ei ne meidän maamme asioita saa kaataa. Omavaraisuus kunniaan!

Mutta miten käy meidän suomalaisten, milloin on meidän aika. Milloin loppuu suomalaisten yliverottaminen, kurittaminen, uhkailu ja kiristys. Joko olisi aika sanoa EI tälle kehitykselle.

Ei hätää, se aika tulee taas ensi keväänä. Eduskuntavaaleissa pääsee vaikuttamaan maamme tulevaisuuteen äänestämällä. Valitse ehdokas ja puolue, jolle suomalainen tulee ensiksi. Vain tällä tavoin saamme muutosta aikaan.

Kari Suomalainen

eduskuntavaaliehdokas / Häme

Perussuomalaiset

Uusimmat

Fingerpori

comic