Mielipiteet

Mielipide: Suomen pitää toteuttaa omavaraisuutta eikä vain pyrkiä ja pähkäillä – Suomi elää vain tuottavalla työllä

Valtra-traktori työmaalla. Kuva: Terho Aalto
Valtra-traktori työmaalla. Kuva: Terho Aalto

Suomen pitää mieluimmin toteuttaa kuin pyrkiä omavaraisuuteen.

Työllisyytemme ja maatilojen menetyksille pitäisi nyt painaa jarrupoljinta. Kun maamme maatalous tuottaa omavaraisesti, niin kaikki muukin teollinen tuotanto lisääntyy kuten työllisyyskin hyvinvointineen. Esimerkkinä olkoon kotimainen Valtra-traktorit alihankkijoineen, jotka palvelevat meitä kuluttajiakin edullisimpien kotimaisten ruokien hankintaan. Maataloutta kun lisätään kaasupolkimen painalluksen vauhdilla, niin ongelmia ei olisi. Puupolitiikkaa ja maataloutta on koko EU:n aikana noudatettu virheellisesti.

Rattaat on myyty Suomessa, vain teollisuudenakseli jäi pyörimään tyhjää, kun tuottava työ siirtyy ulkomaille. Se pääakselikin siirtyy yhä keskemmälle EU:ta, jolloin ostamme saman tuotteen mutta korotettuun hintaan, esim. tuikitärkeät lannoitteet! EU:n reunavaltiona on pelko, että saadaanko tulevaisuudessa edes mitään syötävää, kun keskellä EU:ta ruokatarve on määrällisesti suurempi, jolloin jäämme ”motitetuksi”.

On tunne, että Suomi neitoa nyt stripataan ilkosilleen ja palataan Kalevalan aikoihin etsimään rikotun Sammon sirpaleita ja niistä palasista kokoamalla tehdään uusi Sampo, joka toisi viljaa, suolaa ja kultaa maallemme. Toistaako historia jälleen itseään, mutta siihen menee monien sukupolvien aika?

Siis valitsemamme eduskuntatyöntekijämme ovat Suomen huippupääpaikan piippuhyllyssä parhaassa aitiossa. Heidän pitäisi omalta osaltaan yhteisesti hoitaa nämä tuikitärkeät maamme omavaraisuus- kuin kansamme tulevaisuutta koskevia elämisemme ehtojen asioita, heti eikä silloin kun hätä on! Me mielipidekirjoittajat olemme olleet hyvin hereillä ja antaneet näkemyksiämme julki ja vain ihan esimerkillisesti kansalaisvelvollisuuttamme noudattaen! Siis tehdä ja toteuttaa pitää eikä pyrkiä ja pähkäillä. Ja kun katsotaan taaksepäin, niin tuottavan työn osuus on vähentynyt, mutta tuottamaton työ on lisääntynyt. Suomi elää vain tuottavalla työllä ovat valtiommekin talousoppineet määritelleet jo viisaasti, joten minun ei tarvitse sitä määritellä!

Uusimmat

Fingerpori

comic