Mielipiteet

Mielipide: Suomessa keskustelu jankkaa hiilinieluista, kun pitäisi keskittyä päästöjen hillitsemiseen

Metsänhoito herättää keskustelua. Kuva: Katja Juurikko

Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n suomalainen pääsihteeri, professori Petteri Taalas palautti järkevyyttä kiihkeänä käytävään hiilinielukeskusteluun todeten Suomessa käytävän keskustelua hiilinieluista, kun pitäisi nähdä fokuksen olevan päästöjen hillitsemisessä.

Taalaksen mielestä hiilinielukeskustelu on suomalainen erikoispiirre.

Suomessahan on keskitytty tavoittelemaan kiivaasti metsien käytön vähentämistä.

Taalas sanoi viisaasti, että mikäli Suomessa edelleen kiristetään metsien hyötykäyttöä, se voi vaarantaa metsätalouden toimintaedellytyksiä Suomessa ja vaarana on, että metsiä aletaan vastaavasti hyödyntämään muualla. Suomessa metsiä hoidetaan ja uudistetaan, mutta esim. trooppisissa maissa tätä ei tapahdu. Lisäksi Suomi on johtava maa koko maailmassa metsien suojelun suhteen ja täällä on metsien käyttöön liittyvä ajantasainen lainsäädäntö.

Metsien käytön ja entistä suurempien suojeluvaatimusten takana on perisuomalaista maailmanpelastusidealismia, kateutta ja idiotismia.

Suomalaista hysteeristä metsien hiilinielukeskustelua voisi verrata taannoiseen neuvostoliittolaiseen toimintamalliin, jossa vuotavan katon ratkaisuksi kerätään sinkkiämpäreitä vuotokohtien alle, kun pitäisi sen sijaan mennä katolle ja paikata katto.

Ansioituneen ja maailmalla arvostetun Taalaksen puheenvuoroon reagoitiin maassamme heti itkupotkuraivareilla, tunnettujen hiilinieluuskovaisten taholta. Se oli suorastaan koomista seurattavaa.

Suomessa vallitsee shamppanjasosialismin, kaviaarikommunistien ja vihreän liiton masinoima hyökkäys maata ja metsiä omistavia ihmisiä kohtaan.

Tämä em. taho on valmis aina verottamaan ja rajaamaan maaomaisuuden käyttäjiä, mutta esim. oman asunnon myyntivoiton verottomuuteen kahden vuoden jälkeen he eivät missään nimessä halua koskea. Miksi? Tietenkin siksi, koska he itse suuntaavat tavoitteensa oman asunnon tavoittelemiseen isojen kasvukeskusten alueelta.

Asunnon myyntivoiton verottomuus kahden vuoden omistuksen jälkeen voisi joku nähdä asuntokeinotteluna. Tämän järjestelmän vuoksi asuntojen hinnat ovat osaltaan esim. Helsingissä epärealistisen korkeat.

Asuntojen myyntivoiton verot voisi ohjata trooppisten maiden metsien uudistamisavustamiseen, jolla olisi oikeasti jo jotain merkitystä maailman päästöjen vähentämisessä.

Tuomo Kangas

Uusimmat

Fingerpori

comic