Mielipiteet

Mielipide: Suposta ja Ylestä – Mistä hyvästä Ylen toimitusjohtaja saa komean tulospalkkion?

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Kuva: kimmo penttinen
Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Kuva: kimmo penttinen

Presidentti Urho Kekkonen antoi tukensa Supon päällikölle Seppo Tiitiselle .Tiitinen oli suojelupoliisin päällikkönä vuosina 1978–1990.Tiitinen johti presidentin ohjauksessa vastavakoilua, olloin Helsingissä kuhisi idän ja lännen agentteja ja kassakaappiin lukittiin niin sanottu Tiitisen lista. Nimi Sorsa vilahteli mediassa kuten myös Alpo Rusi ja moni muu.

Vuonna 1975 Ylen ohjelmassa oli Naapurineljännes, joka sai uuden nimen Näin naapurissa. Ohjelmaa tuotettiin 1978–1985. Eräässä lähetyksessä kerrottiin, että Neuvostoliiton talous oli noussut peräti 25 prosenttia. Jokainen kadun kulkija ymmärtää, ettei tämä ole mahdollista, mutta Yleisradiossa tämä oli uutinen, joka piti julkistaa. (Uutisen määritelmä on ” uutinen on asia, jota ei ole aiemmin julkaistu ja jolla on uutisarvoa” ) Toisin sanoen uutinen kertoo tietoa ajankohtaisesta aiheesta, eli yleensä uutiset mielletään todeksi. Täytyy muistaa kuitenkin, että Yle on poliittinen laitos.

Miten on nyt vuonna 2021, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sai 40 500 euron tulospalkkion, mistä hyvästä? Ylä -Anttilan kiinteä kokonaispalkka luontaisetuineen on 321 000 euroa ja viime vuoden kokonaisansio oli 361 000 euroa.

Eli sinä ja minä nämä maksamme pienestä eläkkeestämme. Ei ketään tarvitse näin suuria vuosituloa. Vastineena saamme seurata ruokaleikkiä ym höpö höpö -ohjelmaa kalliita talo/ mökkiremonttia, joihin ei köyhillä ole varaa tosielämässä. Seuraavat vaalit tulossa, pitää olla hereillä.

EVP Keijo Lindeman

Uusimmat

Fingerpori

comic