Mielipiteet

Mielipide: Tasapuolistako? Koko kansa maksaa, mutta valtiolliset kulttuurilaitokset keskitetään Helsinkiin!

Ateneumin taidemuseo on suljettu ilmanvaihtoremontin vuoksi. Kuva: Roni Rekomaa/ Lehtikuva
Ateneumin taidemuseo on suljettu ilmanvaihtoremontin vuoksi. Kuva: Roni Rekomaa/ Lehtikuva Lehtikuva/Roni Rekomaa/ Lehtikuva

Kun seuraa valtion lähes viikoittaista korkeapalkkaisten virkamiesten työpaikkailmoittelua Helsingin Sanomissa, niin siellä on 80 % kaikista paikoista jatkuvasti Helsingissä, loput 20 % kaikkialla muualla Suomessa. Eli Turku, Tampere, Vaasa, Oulu, Jyväskylä, Rovaniemi ym. saavat ehkä yhden työpaikan korkeintaan pari kertaa vuodessa. Maaseudulle ei mene yhtään. Eli kulut tulevat koko kansalle, mutta tulot ja hyödyt Helsingille.

Kun Suomeen perustetaan mikä hyvänsä valtiollinen kulttuurilaitos tai vastaava, niin jälleen on prosentti sama.

Kun korjataan Ateneumia, Kansallisoopperaa, Kansallismuseota, Olympiastadionia, valtion virastoja, ym. jotka ovat tarkoitettu koko kansalle, niiden satojen miljoonien eurojen korjauskulut laskutetaan koko kansalta, vaikka niiden käyttö on jälleen se 80-prosenttisesti Helsingin seudun asukkaiden käytössä.

Hajasijoituksesta ei uskalla kukaan enää puhuakaan, koska valtakunnan tiedotusvälineet ovat kaikki Helsingissä ja sieltä tulee sellainen vastaisku, että yrityskin on tuomittu heti kuolemaan ja ehdottaja saatetaan oitis naurunalaiseksi ”siltarumpupolitiikan” harrastajaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic