Mielipiteet

Mielipide: Terveisiä koiraltasi – Pidä huoli, että jokainen yhteinen päivämme on meille molemmille elämisen arvoinen

Koira vaatii huolenpitoa. Kuva: Terho Aalto
Koira vaatii huolenpitoa. Kuva: Terho Aalto

Sinä, minun oma ihmiseni, olet minulle tärkeintä maailmassa. Hartaimmin toivon, että merkitsisin sinulle yhtä paljon. Kun olen pitkän päivän odottanut kotiin paluutasi, iloitsen kovin yhteisestä ajasta kanssasi. Lenkillä toivon, että olisit minulle läsnä, katsoisit minua silmiin ja juttelisit, pitäisit silmällä, etten joudu vaaratilanteisiin. Toivoisin myös, että saisin rauhassa nuuskia kiinnostavia tuoksuja ja katsella ympäristön tapahtumia.

Olisin onnellinen, jos voisit jättää puhelimen taskuun tai kotiin lenkkimme ajaksi, se kun on meidän laatuaikaamme, eikä puhelin kaipaa sinua kuten minä. Tulen surulliseksi, jos et huomaa minua, katsot vain puhelintasi. Olisi hienoa kulkea monia eri reittejä ja käydä toisinaan myös metsässä uusia tuoksuja ja elämyksiä etsimässä. Että yhdessä nautittaisi ulkona olosta ja yhteisestä ajasta. Nautin myös rapsutuksista ja kainalossasi olosta, siitä että harjaat minua ja leikit kanssani.

Toivon myös juuri itselleni sopivaa ravintoa ja raikasta vettä. Tietenkin myös hiukan herkkuja ja puuhaa hampailleni. Myös eläinlääkärin tarkastukset riittävän usein ja kaikkien vaivojeni hoito kuuluvat siihen sitoumukseen, jonka teit kun otit minut elämääsi, osaksi perhettäsi.

Älä jätä minua taaksesi, ketjuun tai tarhaan pihan perälle, tai jatkuvasti yksin kotiin. Olen osa elämääsi, kovin lyhyen ajan ihmisen elämään verrattuna. Pidä siis huoli, että jokainen yhteinen päivämme on meille molemmille elämisen arvoinen.

Uusimmat

Fingerpori

comic