Mielipiteet

Mielipide: Työntekijöiden perusoikeuksia ei tule rajoittaa – Työnantajan yksipuolinen sanelukulttuuri ei kuulu hyvinvointivaltioon

Lakkovahteja UPM:n Kymin tehtaalla Kouvolassa tammikuussa. Kuva: Emmi Korhonen/ Lehtikuva
Lakkovahteja UPM:n Kymin tehtaalla Kouvolassa tammikuussa. Kuva: Emmi Korhonen/ Lehtikuva Lehtikuva/Emmi Korhonen/ Lehtikuva

Tällä hetkellä käynnissä olevat julkisen puolen työehtosopimusneuvottelut ovat ajautuneet vaikeaan tilanteeseen. Neuvotteluiden kariuduttua työntekijäpuoli joutui turvautumaan työtaistelutoimiin, jotta sopimukseen päästäisiin. Keskeisenä neuvottelujen kiista kysymyksenä on ollut hoitajien palkkaohjelma, joka toteutuessaan parantaisi hoitajien palkkatasoa.

Julkisen alan työntekijät kärsivät menneestä kiky-sopimuksesta eniten. Muistiin jäi varmasti lomarahaleikkaus sekä sopimuksen tekotapa, jolloin Juha Sipilän johtama porvarihallitus yhdessä työnantajien kanssa käytännössä pakotti ammattiyhdistysliikkeen sopimukseen.

Julkisen terveydenhuollon toiminta on jo pitkään ollut kiinni työntekijöiden joustamisesta. Puuttuvia resursseja on jouduttu paikkaamaan ylitöillä ja työtä on useasti tehty vajaalla miehityksellä. Palkkataso hoitolalla alalla on matala suhteessa raskaaseen ja vaativaan työtehtävään.

Julkisella puolella ongelmaksi näyttä tulevaisuudessa nousevan työvoiman saatavuus, esimerkiksi sairaanhoitajista alkaa olemaan todellinen pula. Työntekijöiden saatavuus alalle on kiinni palkkauksesta ja työhyvinvoinnista. Palkkauksen tulisi vastata työn vaativuutta ja työkuorman pitää olla kohtuullinen, jotta työntekijällä on aikaa sekä resursseja tehdä työnsä. Näiden kahden asian ollessa kunnossa työstä palautuminen helpottuu.

Sairaanhoitajien työtaistelun alettua työnantaja puoli on hakenut yliotetta työntekijöihin lainsäädännön kautta, vaikka työnantaja on jo lain mukaan lähtökohtaisesti vahvempi osapuoli työmarkkinoilla. Julkisuudessa työnantajien edustajat ovat esittäneet myös perättömiä väitteitä suojelutyön laiminlyönnistä. Nämä toimivat valitettavana esimerkkinä työnantajien koventuneesta linjasta.

Kaikilla työntekijöillä tulee olla oikeus puolustaa ja parantaa työehtojaan. Hoitajien lakko on laillinen toimi. Työtaistelu- ja järjestäytymisoikeudet ovat keskeisiä ihmisoikeuksia eikä niihin tule puuttua. Työnantajan yksipuolinen sanelukulttuuri ei kuulu hyvinvointivaltioon. Suomen etu on, että asiat pystyttäisiin ratkomaan aidosti neuvottelemalla. Työehtosopimuksella on mahdollista ratkaista molempien osapuolten ongelmat. Vain työehtosopimuksella solmitaan työrauha.

Tällä hetkellä sairaanhoitajat ja UMP:n työntekijät taistelevat meidän kaikkien työntekijöiden perusoikeuksien puolesta. Tämän vuoksi tuen lakolla omia oikeuksiaan ja työehtojaan puolustavia työntekijöitä.

Uusimmat

Fingerpori

comic