Mielipiteet

Mielipide: Ukrainaa on tuettava – Venäjä voi onnistuessaan vaatia ja toteuttaa rajojen uudelleenmäärittelyjä myös muualla

Ukrainalaispartio tiesululla Velyka Dymerkassa 40 kilometrin päässä Kiovasta. Kuva: Dimitar Dilkoff
Ukrainalaispartio tiesululla Velyka Dymerkassa 40 kilometrin päässä Kiovasta. Kuva: Dimitar Dilkoff

Ukrainalaiset taistelevat koko Euroopan vapauden ja koskemattomuuden puolesta.

Naton pääsihteeri on todennut, miten sodan leviäminen Ukrainan rajojen ulkopuolelle olisi vielä vaarallisempaa. Siksi hän pitää ensisijaisen tärkeänä sitä, ettei sota leviä Ukrainan rajojen ulkopuolelle muualle.

Nato ei itse voi auttaa, koska sillä on hiljainen sopimus Venäjän kanssa, että se suojelee vain täysjäseniään, jollainen Ukraina ei ole!

Ydinaseen pelko jarruttaa myös Ukrainan täysimittaista avustamista.

Suomen, sekä muiden Euroopan maiden tulisi nyt kaikin voimin auttaa Ukrainaa säilyttämään vapautensa. Ellemme nyt auta Ukrainaa sotilaallisesti, osoitamme, että on mielestämme ihan ok, että kukin maa taistelee yksinään silloin, kun jokin vahvempi maa yrittää miehittää sitä.

Mikäli Venäjän rajojen siirto Ukrainassa onnistuu, Venäjä saa siitä vahvistusta vaatia ja toteuttaa rajojen uudelleenmäärittelyjä myös muualla.

Ukrainan säilyminen itsenäisenä on elintärkeää koko Euroopalle. Nyt täytyy ottaa riskejä ja tukea Ukrainaa itsenäisyytensä säilyttämisessä.

Uusimmat

Fingerpori

comic