Mielipiteet

Mielipide: Venäjä on aina avoin dialogille? Ei liene kaukaa haettu Putinin syrjäyttäminen joko hyvällä taikka sitten pahalla

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Kuva: Maxim Shemetov
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Kuva: Maxim Shemetov

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov lausui torstaina 24.2.2022 iltapäivällä, että ”Venäjä on aina avoin dialogille kaikkien kanssa”. Hän lausui samansisältöiset sanat myös noin viikko sitten presidentti Putinille pitkän valkoisen pöydän toisesta päästä. Lausumaan Putin reagoi kielteisesti.

Presidentti Vladimir Putin on vallansokaisema luulo- ja vainoharhainen henkilö, joka itse asiassa on pelkuri yrittäen julkituoda erinomaisuuttaan jos jonkinlaisilla jipoilla tiikerien, motoristien ja nyt viimeksi Kalashnikovin kanssa uhkaillen jopa atomisodalla. Hän elää paranoidisessa rinnakkaistodellisuudessa peläten jo jopa omaa henkeäänkin.

Venäjän oma kansa on nyt ihmeissään, eikä liene kaukaa haettu Putinin syrjäyttäminen joko hyvällä taikka sitten pahalla, kuten Venäjällä on totuttu aikaisemminkin toimimaan. Enkä ihmettelisi yhtään, jos ulkoministeri Sergei Lavrov nostettaisiin Kremlin pallille Venäjän presidentiksi, jolloin edes jonkinasteista ”glasnostia” lienee luvassa sotimisen sijaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic