Mielipiteet

Mielipide: Wilma = koululaisen musta lista – Hyvät merkinnät jäävät negatiivisten merkintöjen varjoon

Wilma on verkkopalvelu, jota käytetään kunnissa varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja eri oppilaitoksissa. Kuva: Petri Ojanen
Wilma on verkkopalvelu, jota käytetään kunnissa varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja eri oppilaitoksissa. Kuva: Petri Ojanen

Wilma-aplikaatio, tuo nykypäivän reissuvihko. Pikemminkin luonnehdittaen koululaisen/nuoren ”rikosrekisteri”! Tämä laittaa ihmettelemään, eikö nykyään ole muuta kuin huonoja uutisia lähettää vanhemmille lapsesta tai nuorisosta. Hyvät merkinnät jäävät negatiivisten merkintöjen varjoon, kun niitä tuntimerkintöjä saapuu joka päivä tai tunti eri opettajilta.

Onko se niin vakavaa, jos lapselta jää opiskeluvälineet kotiin tai ei jaksa juuri sillä hetkellä keskittyä opiskeluun, kun muutkin asiat mietityttävät elämässä?

Nuorilla hormonit hyrräävät ja keskittymiskyky ei aina ole vireessä, mutta ei varmasti motivaatiota löydy kaikilta aikuisiltakaan!? Ei aikuisia silti joka päivä arvioida johonkin appiin.

Miten tämä motivoi nuorta, joka itse näkee, että joka päivä on vain huonoa sanottavaa omasta päivästä? Kun ajattelen itseäni nuorena, ajattelisin, et ihan sama sitten, jos olen näin surkea. Missä on positiivisen kasvatuksen linja kouluissa? Toki mokailustakin pitää sanktioida, mutta tämä menee jo liian pitkälle, jos koko ajan arvostellaan.

Terveiset opeille: Oletteko oikeesti miettineet, miltä se tuntuu, kun siitä huligaaninuoren koulupäivästä tulee jokaiselta opettajalta joku turhanpäiväinen negatiivinen merkintä ja ehkä kerran viikossa aktiivinen merkintä?

Luulen, että jokaisen koululaisen päivässä ja opiskelussa on joka päivä jotakin hyvän merkinnän arvoista! Haluatko itse näitä tai haluatko, että pomosi laittaa sinusta aina merkinnän kun mokaat töissäsi? Epäilen!

Uusimmat

Fingerpori

comic