Mielipiteet

Mielipiteillämme on merkitystä – Kuka aidosti välittää, mitä arvoistamme tärkeimmälle, terveydelle, tapahtuu

Seutukunnalla on toimiva terveydenhuolto. Kuva: Lassi Puhtimäki
Seutukunnalla on toimiva terveydenhuolto. Kuva: Lassi Puhtimäki

Moni meistä on kyllästynyt vastakkainasetteluun, pelotteluun ja painostamiseen. On hyvä pitää mielessä, että meillä on vapaus valita. Me voimme itse päättää mihin uskomme ja ketä uskomme. Voimme ilmaista mielipiteemme tai vaieta. Voimme olla aktiivisia tai seurata sivusta. Voimme luottaa tutkimuksiin tai kyseenalaistaa ne. Voimme etsiä tietoa tai pimittää sitä.

Kun meiltä kysytään arvoista, mitkä asiat ovat meille tärkeitä, tulee useimmille mieleen terveys, hyvinvointi, läheiset ihmiset ja rauha. Uskonto, puolue tai asema eivät ole ensimmäisenä mielessä. Sen sijaan uskonto, puolue ja ihmisen asema aikaansaavat paljon vastakkainasettelua, riitaa ja sekaannusta.

Kun valtakuntien johtajia valitaan, luonnonilmiöt tekevät tuhojaan ja tauti piinaa maailmaa, unohtuu helposti meidän tavallisten ihmisten mielipiteet elämisestä, asumisesta ja hyvinvoinnistamme.

Hiljaisuus on laskeutunut ja peittänyt paikallisen HYKYN ja SOTEN vaikenemisen viittaan. Minulle on herännyt kysymyksiä, joista otan vain muutaman esimerkin.

Mitä mahtaa seutukuntamme tavalliset ihmiset olla mieltä siitä, kumpi on tärkeämpää – säilyttää oma erinomainen terveydenhuoltomme vai rahoittaa maakuntakeskuksen terveyskeskuksen rakentaminen. Tai turvata omien erinomaisten terveydenhuollon ammattilaisten työpaikat lähellämme vai omilla päätöksillämme ajaa heidät muualle.

Kuka aidosti välittää, mitä arvoistamme tärkeimmälle – terveydelle – tapahtuu.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic