Mielipiteet

Miesten viikko tulee – Vaikka me miehet luulemme olevamme maailman napoja, olemme samaan aikaan varustettuja huonolla itsetunnolla

Äijäjoogaa. Kuva: Tapio Tuomela
Äijäjoogaa. Kuva: Tapio Tuomela

Miesten viikko tulee 8.– 4.11. Oletteko valmiina? Miesten valta on muserrettu, eikä sitä yksi viikko muuksi voi enää muuttaa.

Korona-arvoituksenkin ratkaisi naisministeriviisikko kuin suoraan viisikkokirjoista. Naiset jyrää. Miesministerit hävisivät koronapelin. Pöydälle jäi enemmän nappuloita.

Verrataan Viroon. Heti kun Viron presidentin virka vaihtui naisesta mieheksi, niin jopa tartuntojen määrä äityi hurjaksi.

Monissa meissä miehissä piilottelee pieni narsisti. Luulemme olevamme maailman napoja. Olemme varustettuja huonolla itsetunnolla. Usein se purkautuu varsinkin humalapäin mustasukkaisuutena, sanoin lyömisenä ja jopa pahoinpitelyinä.

Tuttu Napoleon-kompleksi on vieläkin tätä päivää. Olit lyhyt tai pitkä.

Se on todettu, että naiset pärjäävät paremmin johtotehtävissä. Jokioislainen Miina Sillanpää toimi kansanedustajana vuodesta 1907 alkaen 38 vuotta. Ja ministerinäkin 1926–1927.

En tiedä, vietetäänkö Forssan ukkokerhossa miesten viikkoa. Syytä olisi. Jäseniä on kuitenkin kymmeniä ellei satoja. FL:ssä oli juttu, että naisia ei missään nimessä huolita messiin vartiotorneina.

Lopuksi lainaus miessakin sivuilta: Tarvitsemme itsearvostusta tukevaa yhteiskunnallista keskustelua ja kampanjointia. Sukupuolen vastakkainasettelun sijaan mielekkäämpää viestiä siitä tosiasiasta, että valtaosa kansalaisista arvostaa miehiä ja heidän tukemisensa merkityksellisenä.

Uusimmat

Fingerpori

comic