Mielipiteet

Mietteitä Lamminkadun matonpesupaikasta – Käytämmekö kaupungin palveluja oikein?

Matonpesupaikalla riittää perinteinen jynssäys. Kuva: Lassi Puhtimäki
Matonpesupaikalla riittää perinteinen jynssäys. Kuva: Lassi Puhtimäki

”Vesi vanhin voitehista”, vanhan ajan sanonta on jäänyt elämään. Vedellä on aina hintansa, ilmaista vettä matonpesupaikalle saadaan Linikkalanlammista.

Asia muuttuu, kun vesi pumpataan puhdistamolle jatkokäsittelyyn. Jätevesimaksua peritään 2,80 euroa kultakin laskutetulta vesikuutiometriltä. Poikkeuksena tapaukset, jolloin liittyjän kanssa on jäteveden laadun johdosta tehty erillinen erityisjätevedensopimus, jolloin käyttömaksu määräytyy sopimuksen mukaan.

Forssan laskutus vesikuutiometriltä taitanee olla hieman keskiarvon yläpuolella. Harvemmin asutuilta kunnilla se on 2–3 euroa kuutiometriltä ja saaristokunnat maksavat vedestään jo 11 euroa kuutiometriltä.

Sijainnin puolesta matonpesupaikka on ihanteellinen ja ensimmäiset pesijät saapuvat aamuviideltä ja tila on ahkerassa käytössä aina iltakymmeneen asti.

On myös kaiketi esitetty toiveita, että matonpesupaikalle saataisiin vesipiste painepesurille. Tämä tuskin on kaikista ihanteellisin ratkaisu. Kaupunki tuottaa palveluja, mutta käytämmekö niitä oikein? Vaarana on, että autonpesu lisääntyisi myös enenevissä määrin. Ja kun tilan käyttö on suunniteltu nykyistä toimintaa silmällä pitäen, laajennus olisi välttämätön toimenpide.

Meillä on hyvä paikka pestä mattomme, pidetään se sellaisena ja laitetaan juuriharjat heilumaan, kyllä maailmaan visioita mahtuu.

Uusimmat

Fingerpori

comic