Mielipiteet

Mietteitä liputuksesta

Mielestäni maahamme ei tarvita lisää liputuspäiviä. Nykyisistäkin, virallisista tai vakiintuneita (109 kpl), vain muutamat ovat tulleet suosituiksi. Tuntuu siltä, että yksittäiset kansalaiset eivät ole kovin ahkeria liputtajia, koska yllättävän paljon on salkoja tyhjänä liputuspäivinä.

Valtion, kuntien yms. laitokset liputtavat ikään kuin viran puolesta, mikä toki kuuluukin aisaan.

Sanni Grahn-Laasosen ehdotus evakkojen liputuspäivästä on mielestäni pari sukupolvea myöhässä, koska alkuperäisistä evakoista on elossa enää vain pieni osa. Nuorempien karjalaisten keskuudessa Karjalan Liitto ry. lukuisine jäsenjärjestöineen on tehnyt ja tekee yhä ansiokasta työtä karjalaisen heimoperinteen säilyttämiseksi. Onhan karjalaisilla jo oma liputuspäivänsäkin Kalevalan päivän yhteydessä 28.2., nimittäin Karjalaisuuden päivä.

Joku on ehdottanut lotille omaa liputuspäivää. Lotat ovat tehneet aikanaan erittäin arvokasta työtä sekä sota- että kotirintamalla. Eiköhän heidän liputuspäivänsä voisi olla sama kuin Kansallinen veteraanipäivä, 27.4.?

Sateenkaari-ilmiölle liputtamista en ymmärrä lainkaan. Eivätköhän värikkäät Pride-kulkueet riitä tuomaan julkisuutta tarpeeksi tälle ilmiölle?

Ei liputus saa olla itsetarkoitus, sillä sen merkitys kunnioituksen osoituksena kärsii inflaation, jos liputuspäiviä on liikaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic