Mielipiteet

Mietteitä tästä elämästä

Istuin maanantaina eräällä kuntosalilla aivan yksin. Toiset olivat juuri poistuneet, olin tehnyt suoritteeni, hengästyin ja päätin istahtaa tauolle. En ole ennen ollut yksin kuntosalilla ja mieleeni tuli, että kaikki ovat uuden salin avajaisissa ja loput surevat töistä saatuja potkuja.

En voinut välttyä kuvittelulta, jos kaikki kuntoilijat menisivät uuden salin asiakkaiksi, kaikki nyt käytössä olevat kuntosalit lopettaisivat vararikkoon. Tulisi paljon työttömiä kuntosaliohjaajia, yrittäjiä ja monta tyhjää salia muiden tyhjien työtilojen ja kauppaliikkeiden lisäksi. En kuitenkaan sortunut enempää mustiin mietteisiini, vaan jatkoin suorituksiani erilaisilla kuntoilulaitteilla ja painoilla.

Ajatuksiin tuli väkisin tämän rakkaan kotimaan asiat ja turhilta tuntuvat lakkoilut. Se tuntuu käsittämättömältä, kun enimmäkseen syytetään ammattiyhdistyksiä ja liittoja, jonkun puolueen tukemisesta. Joku poliitikko tulee TV-ruutuun valittamaan, että viedään leipä lasten suusta, ja lakkoilijoiden pitäisi hävetä. Miksi ei kukaan julkkis mieti, mistä lakot johtuvat? Unohdetaan kokonaan, mitä kahden puolueen hallitus ja sen kolmantena oleva pienestä apuporukasta muodostettu maan hallitus on tehnyt? Hekin saisivat hävetä, kun eivät peruuta esitystään. Juuri maan hallituksen tekemä lakiesitys pienten yritysten irtisanomisoikeudesta on se kantona kaskessa oleva asia, jota ammattiyhdistysliike ei voi hyväksyä.

Onneksi Forssan Lehdessä (23.10.) oli uutinen, että irtisanomislakikiistaan haetaan ratkaisua piilossa. Artikkelin mukaan työriitojen sovittelijat voisivat paneutua myös poliittisiksi nimettyihin lakkoihin. Esiin on noussut entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius, joka ehdottaa, että kiistassa pitäisi löytää ja ottaa käyttöön kolmas tie.

Se mielestäni voisi olla se oikea ratkaisu, koska kummankin osapuolen mielipiteet on naulattu niin kovasti kiinni, että niitä ei mitenkään voi muuttaa. Miksi ei FL:n lyhyissä käsketä myös hallitusta häpeämään? Onko syy tosiaan vain ja yksin ammattiyhdistysliikkeessä?

Erkki Kaakinen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic