Mielipiteet

Mietteitä urheilusta ja kuntataloudesta

Olin molemmissa kokouksissa yhdyskuntalautakunnassa 29.4. ja varajäsenenä valtuuston kokouksessa 11.5. Pidin tärkeänä asiana, että talous on kunnossa ja talous sekä velat hallinnassa.

Yhdyskuntalautakunnan päätös oli, että kaikki korjausbudjetin varat käytetään sovittuihin kohteisiin mm. kaupungintalon katon vesivuodon korjaamiseen ym.

Nyt valtuusto kovalla kiireellä päätti hyväksyä joustokaukalon remontin muiden korjauskohteiden kustannuksilla. Ei ollut malttia odottaa noin viiden vuoden suunniteltua kokonaisperusremonttia. Asiantuntijoiden mukaan kaikki korjaukset olisi kustannussyistä tehtävä samanaikaisesti. Koska korjattavat jäähdytysputket sijaitsevat lattialla kaukalon alla, jouduttaisiin uusi joustokaukalo tällöin purkamaan ja uudelleen asentamaan (tietää lisä kustannuksia).

Joustokaukaloa on vaadittu myös turvallisuussyistä. Jääkiekon pääsarjoissa ne ovat pakollisia. Turvallisuutta ne eivät kuitenkaan ole parantaneet muihin kaukaloihin verrattuna. Joustokaukaloista huolimatta pääsarjoissa tapahtuu kehoon kohdistuvia vakavia vammoja aiheuttavia iskuja enemmän kuin alasarjoissa. Mikäli halutaan parantaa turvallisuutta jääkiekossa, ensisijalla, olisivat sääntöjen muutokset, sekä itse pelaajien / valmentajien asenne voimankäytössä lähitilanteissa ratkaisevia.

Budjettia ajatellen koronavirus on päällä koko ajan ja kustannukset tulevat olemaan mittavat. Pidin tästä puheen valtuuston kokouksessa, mutta meni kuuroille korville. Kaupunki on toiminut yritysten velkojen takaajana yhtymähallituksen kautta, josta jäljellä on vielä (12 701 927,36 €) määrä tällä hetkellä, mistä rahat yrityksien kaatuessa? Talouden näkymät ovat synkät Tästä aiheesta pidin kokouksessa puheenvuoron, ei mennyt äänestäjillä perille. Päätöksestä ilmoitin eriävän mielipiteeni.

Kaupunki on kovilla samoin kuin muutkin kunnat työntekijöineen. Irtisanomisia on jo ilmaantunut eri firmoissa, se tietää, ettei verotulotkaan tule nouseman, vaan kutistuvat jo. Ennen koronakriisiä oli jo moni yritys lopettanut toimintansa, tyhjiä tiloja oli jo muutenkin liikaa.

EU ilmoitti nostavansa jäsenmaksujaan koronaviruskatastrofin takia, myös Englannin ero EU:sta lisää maksuja.

13.5. oli Forssan Lehdessä tieto, että FPS:n Mestikseen liittyminen vaatii lisäselvityksiä (taloudellisia). Mistä syystä asioiden päättämisellä on pidetty kovaa kiirettä? Olivatko kaikki päättäjät jäävittömiä? Kunnan tasolla päätökset pitäisi tehdä vasta sen jälkeen, kun kaikki asiaan vaikuttavat tekijät ovat tarkistettu.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti