Mielipiteet

Mikä Forssassa takkuaa

Kukkamarkkinoiden aikaan Forssan torilla on eloa, mutta muulloinkin väkeä voisi olla enemmän liikkeellä, kirjoittaja toteaa. Kuva: Tapio Tuomela
Kukkamarkkinoiden aikaan Forssan torilla on eloa, mutta muulloinkin väkeä voisi olla enemmän liikkeellä, kirjoittaja toteaa. Kuva: Tapio Tuomela

Mielipidekirjoituksissa Mäkisen Manu on kysellyt ja vastaillut että mikä Forssassa mättää.

Monikin asia vastaan. Jossakin sananlaskussa muinoin sanottiin, että ”tyhjä kuin Forssan tori” Pitää paikkansa ainakin tiistaisin ja torstaisin. 4-5 torimyyjää ja pari kahvilaa. Lauantaisin toki väkeä on enemmän kuin Urjalan torilla perjantaisin. Osin siihen vaikuttaa, että paviljongissa on musiikkia.

Suurissa tapahtumissa sakkolappu koristaa tuulilasia ennen kuin ehdit selkäsi kääntää.

Voisiko ehdottaa, että näissä olisi ns. vapaa pysäköinti. Sehän on jo senioripolitiikolla.

Ei koiria torille ilmoittaa kieltolappu. Kuka välittää?

Teimme parin viikon omatoimimatkan Unkariin. Poikkesimme myös markkinoilla. Tori oli valtava, osittain katettu ja väkeä arkenakin pilvin pimein. Myynnissä oli tuottajien elintarvikkeiden lisäksi savi- ja posliinipilkkumeja. Muistutti kirpparia, mutta hällä väliä.

Hevizissä on myös ns. terminen järvi. Rutalammikko. Siinä sadat mummot ja vaarit lilluivat pötsi pinnalla ja rengas kaulan ympärillä.

Asukkaita kaupungissa on 5000 ja hotelleja peräti 300. Vrt. Forssa.

Juho Juntunen nimesi Forssan Helvetin tulirotkoksi. Ei uppoa ironia. Forssalaisiin.

Danten helvetti teoksessa sanotaan ” ken tästä käy saa kaiken toivon heittää”. Ei se niin mene. Käännetään muuttotappio voitoksi.

Vähennetään byrokratiaa. Puhalletaan yhteen hiileen päättäjät ja virkamiehet.

Herätetään korttelihenkeä. Voimistetaan kuollutta talkoohenkeä. Tehdään vapaaehtoistyötä vanhuksille.

Perustetaan kahviloita upean Loimijoen varteen. Esim. kulttuurikahvila puuttuu.

Kaupunginjohtajatkaan eivät saa Forssaa lentoon. Taas kesän korvilla on yksi Kesäniemi lähdön päällä. Toivottavasti ei. Taitaa hieno kaupungimme olla vain välietappi päälliköille.

Uusimmat

Fingerpori

comic