Mielipiteet

Mikä Forssassa todella houkuttaa?

Laajempi koulutustarjonta toisi Forssaan lisää opiskelijoita. Kaupunkia esiteltiin uusille opiskelijoille tällä viikolla.

Lehdessä on pohdittu paljon Forssan vetovoimatekijöitä. Paljasvarpaisena vorssalaisena heitän lusikkani soppaan.

Mielestäni Forssa on iskulauseensa mukaan edelleen lapsiystävällinen paikka. Kaupungissa on erinomainen kouluverkko. Koulut ovat lähellä ja luokkakoot järkeviä. Ainakin vielä toistaiseksi.

Lapsille on myös tarjolla paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Kylästä löytyy useampi liikuntaseura. Lisäksi musiikkia ja kuvaamataitoa pääsee harrastamaan helposti.

Nuoria opiskeljoita ajatellen kaupungin vuokra-asuntojen hintataso on jopa naurettavan alhainen verrattuna esim. Turkuun tai pääkaupunkiseutuun. Forssassa asut kaksiossa samalla rahalla kuin muualla yksiössä.

Opiskelijoiden houkuttelu vaatisi tietysti vielä laajemman koulutustarjonnan. Siihen panostaminen toisi varmasti uusia vorssalaisia.

Vanhuksille kaupunki on edullinen ja turvallinen. Täällä ei tapahdu oikeastaan yhtään mitään mainittavaa. Kerran vuodessa tehdään uusia liikennepylpyrä ja vietetään Holjia, siinä se.

Vanhuspalveluiden turvaaminen on kuitenkin avainasemassa siinä, että he jatkossakin maksavat pienet eläkkeensä Forssaan.

Isoin ongelma on työpaikkojen vähyys. Perheen perustaminen Forssaan on edullista, jos töitä löytyy. Ikävä kyllä trendi taitaa työpaikkojen osalta olla laskusuunnassa. Tähän ongelmaan ei löydy mitään yksinkertaista rohtoa.

Kaiken kaikkiaan Forssa on hieno paikka ihmisen olla ja yrittää. Tämän asian markkinointi on meidän kaikkien kontolla.

Taneli Kaleva

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic