Mielipiteet

Mikä kirjalle nimeksi? Ehkä Kulkemisen kyttääjät vaihtoon...

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) illanvietto on ollut otsikoissa.
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) illanvietto on ollut otsikoissa.

Forssan kirjastoon tulee Suomen suurimmat lehdet ja olen niitä käynyt lukemassa. Viime viikollakin kävin ja kysyin kirjastonhoitajalta: Onko minun kirjojani vielä lainattavissa? Hän selaili tietokonettaan ja vastasi: kuusi kirjaa näyttää olevan ja on niitä kaikkia lainailtu. Vastasin, että olen suunnitellut seitsemännen kirjoittamista ja pääni on jo muodostanut asioita, joita siinä kertoisin, mutta en ole vielä keksinyt tietokirjalle nimeä.

Olen kirjoittanut viisi tietokirjaa ja yhden romaanin, jolle pitäisi kirjoittaa kaveri, siis seitsemäs kirja. Viimeisen Pirunkolo-nimisen romanin myin forssalaiselle lakimiehelle, joka vastasi sen lukeneensa melkein yhdellä istumalla.

Tulevan kirjan nimeksi voisi laittaa ”Kulkemisen kyttääjät vaihtoon”. Nimittäin Suomen ykkösnaisen kulkemisia on kytätty huonosti, ei ole ainakaan vielä ilmoitettu pakinoitsijalle, missä tuli oltua ja mitä tehtyä sen jälkeen kun kuulit koronatestin tuloksen. Eikä kotiin saapumisaikaakaan ole kerrottu eikä kulkuneuvosta ole mitään tietoa, kävellen vai taksilla?

Meidän hyvä lehtemme kertoi maanantain numerossa, että kourallinen nimekkäitä ministereitä oli ollut teillä tietymättömillä itsenäisyyspäivän iltana, joten moitteita on tulossa monelle kyttääjälle ja pakinoitsijalle. Mutta kissa noista ministereistä. Tärkeintä on, että me kaikki Forssan Lehden lukijat saamme viettää puhtaan ja perinteitä sisältävän entisajan joulun: kinkun, joulupuuron ja joulusaunan seurassa.

Hyvää Joulua kaikille koronamurheista huolimatta!

Uusimmat

Fingerpori

comic