Mielipiteet

Mikä onkaan totuus?

Aimo Jaakkola kirjoitti 1.12.2018 FL:ssä otsikolla ”Totuus” muunneltua totuutta. K.H. Wiik oli siis Suomen diktaattorin, Kansanvaltuuskunnan pj:n ja punaisen kaartin ylipäällikön Kullervo Mannerin ”vasen käsi”, joka kirjoitti muistelmissaan ”me ajaudumme vallankumoukseen, tahdommepa taikka emme, bolshevikit pakottavat meidät siihen”. Lenin ja Stalin tekivät paljon myyräntyötä täällä jo ennen punakapinaakin.

Sdp:n ääriaineksien vähemmistö, tulevat kommunistit (mukaan lukien Manner ja Wiik) kaappasivat vallan Sdp:ssä ja aloittivat 27.1.1918 tuhoisan punakapinan eli juridisesti vallankumousyrityksen ja valtiopetoksen Leninin lähettämillä aseilla ja täällä silloin vielä olleiden venäläisten sotilaiden osaltaan avustamina.

Kekkosen mukaan Lenin siis antoi Suomelle muka itsenäisyyden (?) ja pian hän lähettikin tänne aseita kumousyritykseen maailman demokraattisimpiin valtioihin kuuluvaa Suomea vastaan!!! Niinkö? Kekkonen EI puhunut historioitsijana vaan suomettuneena poliitikkona

Eduskunta oli hyväksynyt jo marraskuussa 1917 työväestön vaatimukset eli 8 tunnin työaikalain sekä kaikille yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden kuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa pääsivät naisetkin jo v. 1906 äänestämään toisena maailmassa Uuden Seelannin jälkeen mutta ensimmäisinä naisina maailmassa myös ehdokkaiksi. Torppariasetus annettiin tammikuussa.

Suomen suurimpiin ja N-liitossa vihatuimpiin valtiomiehiimme kuuluva Väinö Tanner vastusti aseellista kapinaa: ”Se on moraalisesti väärin ja käy työväestölle kalliiksi”. Tanner oli oikeassa! Punakapina vaati Suomessa n. 38 000 uhria, pääosin punaisia, joita N-liittoon paenneina maailman suurimmat teloittajat Lenin ja Stalin tappoivat 11 321 henkilöä, uhreja siis kaikkiaan lähes 50 000, 12 000 leskeä, 14 000 orpoa. Kaikki Suomen isot kapinapomot O.W. Kuusista lukuun ottamatta tapettiin Venäjällä. Kommunismin uhrit N-liitossa olivat 21,5 milj. ja koko maailmassa 100 milj.( Stéphane Courtois: Kommunismin musta kirja)

Maan ainoan laillisen hallituksen, siis senaatin joukkoja johti Mannerheim. Niihin kuuluivat Saksassa koulutetut jääkärit, suojeluskuntalaiset sekä vuoden 1878 asevelvollisuuslain nojalla kutsutut. Senaatin tarkoitus oli vain ja ainoastaan riisua aseista venäläiset. Jos ei olisi tullut punakapinaa, ei olisi siis tullut vankileirejäkään!

Nälästä puheen ollen punaiset ampuivat omaan nilkkaansa jo kevään 1917 maatalouslakoilla estäen isäntiäkin tekemästä kylvöjä. Kesän sää oli kehno. Venäjä oli ennen kommunismidiktatuuria maailman vilja-aitta, josta tuotiin 60 % Suomen viljatarpeesta ennen kapinaa. Suomi keskittyi karjatalouteen ja vei voita Englantiin.

Julkisuudessa on koko vuosi puhuttu lähinnä vain sisällissodasta tai punaisen puolen uhriutumisesta/vankileireistä muita syyttelemällä. On selvää, että Suomi pelastui, kun kapina kukistettiin ja demokratia palasi. Esim. 1919 vaaleissa Sdp oli taas suurin puolue 80 ( -12) paikallaan. Tanner muodosti Sdp:n vähemmistöhallituksen v. 1926. Skp jatkoi myyräntyötään ja sen peitejärjestöksi tuli 1944 Skdl. Skp:n ohjelmassa oli vielä 1950-luvun lopulla porvarivaltion kukistaminen aseellisesti! Skp ja Skdl yhdistyivät v. 1990 vasemmistoliitoksi.

Mm. Erkki Tuomiojan (sd) mukaan pitää puhua sisällissodasta, ”joka on puolueeton nimi”. Punakapina- tai vallankumousyritys -nimeä ei juuri näe. Akateemikko Eino Jutikkala on todennut, että se vaikea askel itsenäisyysjulistuksesta itsenäisyyden vakiinnuttamiseen, on Suomessa nimenomaan VAPAUSSOTA!

Kari Nummila

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti