Mielipiteet

Mikä viivyttää Työviksen urakkaa?

Eletään jo heinäkuuta ja vieläkään ei Työväentalon julkisivusaneeraus ole alkanut. Jos ja kun se aiotaan kesäaikaan tehdä, niin pian alkaa olla liian myöhäistä.

Niin kuin urakoitsijalla on tapana ollut, niin yksi puominostin on tuotu jo takapihalle ja muutama alaikkuna jeesusteipattu. Eli onhan työ aloitettu ja ensimmäinen maksuposti saatu sisään.

Kysymys kuuluu myös, että olivatko forssalaiset firmat myyneet tilauskirjansa jo niin täyteen, että työ ei kiinnostanut. Urakka kun piti nosturissa olevan kyltin mukaan myydä punkalaitumelaiselle urakoitsijalle.

Varmalta taholta olen kuullut, että nykyinen pinnoite sisältää asbestia. Urakka on siis asbestiurakka. Työ vaatii siis lakisääteisen asbestisuojauksen ja luvan.

Alustavasta ikkunnasuojausviritelmästä päätellen työ on tarkoitus tehdä hiekkapuhalluksena. Silloin ei nostinta voi käyttää, vaan talo on huputettava ja asbestijätteet vietävä niille varattuun paikkaan.

Mikäli saneerauksessa käytetään ns. kevyttä menetelmää eli rappaukset paikataan ja talo maalataan vanhan kenitexin päälle, se voidaan tietysti tehdä nosturilla. (Onko kopokartoitus tehty?) Se on halvin ja helpoin tapa, mutta onko se pitkän päälle kannattava. Edessä on muutaman vuoden päästä samanlainen savotta tai silloin viimeistään on vanhat kenitexit poistettava.

Mutta tehdään työ millä tavalla tahansa, niin veikkaan, että pari kuukautta ei riitä työn loppuun saattamiseksi.

Keijo Wääri

Maalarimestari


Uusimmat

Fingerpori

comic