Mielipiteet

Mikähän joitakin kalamiehiä vaivaa?

Kuulin jokunen päivä sitten ikätoverilleni sattuneesta harmillisesta kalastukseen liittyneestä jutusta.

Hän kertoi laskeneensa vappuaamuna pari verkkoa Saloistenjärveen. Ajeltuaan kotiinsa Niittukulmalle hän huomasi, että autossa olleet verkkomerkit olivat jääneet panematta verkkoihin. No, hän ajatteli, että ”ehtiihän ne sitten panna, kun menen verkkoja kokemaan”. Mutta verkkoja ei järvestä löytynytkään. Kalastuksenvalvoja oli sen sijaan löytänyt ne uimarannan roskapytystä metrin välein yläpauloista katkottuina ja ottanut ne sieltä pois. Verkkojen omistaja ei niillä enää mitään tehnyt.

Minua ja ehkä joitakuita muitakin kiinnostaa:

1) Milloin ja mitä kuka tahansa muu soutelija kuin verkkojen omistaja saa merkitsemättömille verkoille tehdä?

2) Minkälaisia kokemuksia alueemme kalamiehillä on tilanteista, joissa heille on järveen laskettujen verkkojen osalta jotain erikoista tapahtunut. Onko esim:

a) sama kuin tässä kerrottu, tai

b) onko tapauksia, joissa verkot on kyllä merkitty asiallisesti ja ajoissa, mutta silti verkoille on tehty jotain epäasiallista?

Yllä kerrottu harmittava asia sattui henkilölle, joka on esimerkillisen avulias, osaava ja rehellinen. Hän ei itsestään numeroa tee. Ei hän liioin syyllistä kaipaa, mutta yhdessä ihmettelemme, mikä joitakin ”kalamiehiä” vaivaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic