Mielipiteet

Miksi aina muutos tai ulos?

Ihan väkisin tulee mieleen, mikä tätä Suomen politiikkaa vaivaa, kun aina tulee isoja asioita ja pitää tehdä muutos?

Lähdetäänpä muistelemaan ensimmäiseksi Suomen postia, jonka muutoksen alkamisesta on jo kulunut paljon aikaa. Posti toimi hyvin. Pekka Vennamo ehti tehdä postista elämänsä tilin. Hänen jälkeensä alkoi muutoksen aika, joka ei ole vielä päättynyt. Kaikki tietävät, mikä on posti. Supistuksia, rationalisointia.

Viime eduskuntakauden suurimmassa puolueessa hoksattiin, että pitää tehdä muutos, – taksimuutos. Pääkokiksi nimettiin nainen, jonka tehtäväksi annettiin muutoksen aivoina toimiminen. Hän toimi muutoksen emäntänä ja puhui muut puolueen silmäätekevät mukaansa. Muutos hyväksyttiin puolueessa ja valtakunnan politiikassa. Emäntä itse lähti ulkomaille isoon pankkiin aivoiksi. Muutoksen seurauksia jäivät soveltamaan käytäntöön aikaisemmin hyvin toimineet vanhat taksikuskit ja mukaan tulleet vapaat yrittäjät. Asiakkaat eivät olleet tyytyväisiä. Kuulopuheiden ja lehtitietojen mukaan maaseudulla ei taksia meinaa saada mitenkään ja jos saa, niin hinnat ovat nousseet ja palvelu huonontunut. Veroväärinkäytöksiä selvitellään parhaillaan.

Kolmantena hyvin voineen Keskustapuolueen maineen maahanlyönti. Puolueen jäsenten, ainakin suurimman osan, ajatukset ovat aina olleet maassa, sen viljelyssä ja niin, että siitä olisi jäänyt talonväen leivänpäälle muutakin kuin ylähuuli. Maanviljely oli nuorena miehenalkuna itsellänikin mielessä ja oli läheinen asia, kun kävelin suuren suoperäisen maa-alueen reunaan lapio olalla ja kirves kädessä. Kolmen viikon kuluttua työni tuloksena oli 90 cm leveää ja 65 cm syvää ojaa valmiina 500 metrin pituinen pätkä.

Valtakunnanpolitiikan päämieheksi valittiin puolueen jäsenkirjaa kantava yrittäjä. Puolue otti pääasiakseen Sote-uudistuksen tekemisen, vaikka maanviljelyksen sarallakin olisi luullut olevan tekemätöntä kehitystyötä. Asia ei edennyt ja hallituksen toimintakauden päättymispäivä läheni. Puheenjohtaja oli sanonnakseen ottanut: Tulos, tai ulos. Hän on sanansa mittainen mies ja on nyt ulkona, ja muut miettivät, mitä nyt pitäisi tehdä.

Paikallisen lehden mukaan näinä päivinä päättäjät ovat jälleen suuren asian edessä. Ajetaanko Forssan sairaalan toiminta alas, vai nostetaanko se ylös. Uskon, että väki on kanssani samaa mieltä, kun sanon: – Forssan sairaalan toimintaan ei saa kajota, kuin korkeintaan parantaa ja laajentaa sen toimintaa. Me paikkakuntalaiset tarvitsemme sairaalamme.

Uusimmat

Fingerpori

comic