Mielipiteet

Miksi FSHKY on siirtänyt 70–74-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraukset myöhemmin keväälle?

Koronorokotteista on edelleen tarjontaa enemmän kysyntää. Kuva: Esko Tuovinen
Koronorokotteista on edelleen tarjontaa enemmän kysyntää. Kuva: Esko Tuovinen

Jäin malttamattomana odottamaan maaliskuun puoltaväliä, kun luin www.koronarokotuksetkantahame.fi -sivustolta, että 70–74-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarausten arvioidaan alkavan Kanta-Hämeessä, siis myös Forssan seudulla (FSHKY) maaliskuun puolivälissä. Viime viikolla FSHKY:n sivustolle ilmestyi kuitenkin uusi tieto, jonka mukaan 70–74-vuotiaiden rokotusajanvaraukset arvioidaan alkavan MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ. Näin järkyttävää aikataulun muutosta ei ole ilmestynyt muiden Kanta-Hämeen kuntien ja kuntayhtymien sivustoille.

Esim. Hämeenlinna on arvioinut ajanvarausten alkavan 22.3. alkavalla viikolla ja Riihimäki maaliskuun puolivälissä. Miksiköhän FSHKY on siirtänyt ajanvaraukset alkavaksi 70–74-vuotiaiden osalta ”hamaan tulevaisuuteen”?

Olen ymmärtänyt, että ohjeena on jakaa rokotteet alueille suhteessa niiden väestöpohjaan. Näin ollen, myös Forssan seudun pitäisi saada oman osuutensa 70–74-vuotiaille tarkoitettuja rokotteita. Mitä niille on tapahtunut Forssan seudulla, vai onko kyseessä muita kuntia ja kuntayhtymiä hitaampi rokotusprosessi?

Uusimmat

Fingerpori

comic