Mielipiteet

Miksi rahaa ei panna poikimaan? Prismalla parkkipaikkaa ja kaupungilla Aurinkorannan maa-alue tyhjän panttina

Aurinkoranta on saanut olla pitkään tyhjän panttina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aurinkoranta on saanut olla pitkään tyhjän panttina. Kuva: Lassi Puhtimäki

Olen ajatuksissani tullut tulokseen, että Prisman parkkipaikkaan on pantu paljon rahaa kiinni ja asvaltoitu suuri joutomaapiha odottamaan aikaa parempaa. Alue on varmaan maksanut paljon ja luulisi sen olevan kallista lumensulatusaluetta keväisin.

Onkohan sitä vuokrattu yhtäkään kertaa Huvipuisto Seiterän käyttöön?

Luulisi kannattavan rakentaa vaikka toinen autopesula, polttoaineiden myyntipiste tai ympäri vuoden auki oleva tila matkailuautoille ja -vaunuille jne. Ainakaan renkaidenvingutuspisteenä se ei tuota mitään. Isien kukkarolle se varmaan käy kun autojen renkaiden kulutuspinnasta osa käytetään kiihdytyskilpailuun ja mustien jälkien jättöön.

Toinen vikatikki oli Forssan päätös ostaa Aurinkorannan maa-alue tyhjän panttina odottamaan aikaa parempaa, jolloin ostajia kävelyetäisyyden päässä oleville hyville peltotonteille löytyy pilvin pimein. Tonttien jakamiseen vuokrattuna olisi tuonut vuokratuloja ja veronmaksajia uusista asukkaista heti. Jos alueen kaavoitukselle on joku hidastava este, niin olisi sen luullut jo suunnitteluun kuluneiden vuosien kuluessa poistuneen?

Ainakin osan uusista valtuutetuista luulen ja toivon olevan ihmisiä, jotka tietäisivät kuinka osa yhteiskunnan maksamista verorahoista pannaan poikimaan.

Viisaita päätöksiä, uusi kaupunginvaltuusto!

Fingerpori

comic