Mielipiteet

Miksi töissä viihdytään?

Monilla suomalaisilla ansaitut kesälomat ovat nyt loppusuorillaan ja tietysti ajatuksissaan kaipaavat takaisin työpaikoilleen, joissa viihtyvät ja ovat omissa elementeissään sekä tietysti ovat työkavereilleen piikkinä hihassa! Julkisen vallan pomot ainakin viihtyvät työpaikoillaan, joissa huoneentauluna on: Kohta 1: Pomo on aina oikeassa. Kohta 2: Jos pomo ei ole oikeassa, niin katso uudelleen kohta 1.

Monet pomot viihtyvät töissä, joiden sihteerit on valittu tehtävään ulkoisten avujen takia. Jossain työpaikalla on myös sanottu, että en tiedä mitä tuonkin pomon pitäisi tässä firmassa tehdä toimenkuvanaan, mutta nyt se ainaskin nukkuu työpöytänsä nojaten.

Entiseen aikaan työmies poltteli Klubia, kun pomo taas poltteli ”työmiehiä” kilometritehtaalle.

Pomojen toimenkuvaan kuuluu haukkua työmiehiä ja saavat siitä vielä palkankin, ehkä bonuksenkin? On myös tavattu pomo, joka on aina töissä kellon ympäri, koska luontaisetuna saa asua työpaikallaan firman piikkiin.

Koululaisilla on oma lukujärjestyksensä, niin virkamiehilläkin kuin pomoillakin on ihan omansa kuten klo 8-9 rupattelua , 9-10 kahvitauko, 10-11 netissä selailua yön uutistapahtumista, 11-13 ylipitkä lounas lisäarvoineen firman piikkiin, klo 13-14 lounaan sulattelua torkkuen, 14-14.55 rupattelua kahvittelun lomassa ja klo 15:00 ulosleimaus ja suoraan lähipubiin irrottelua ja kertausta päivän raskaista työtapahtumista.

Lukujärjestys on ehkä hieman liioiteltua, mutta Suomessa on tehty työaikatutkimuksia ja mittaustuloksena v.2016 on todettu, että keskimäärin suomalainen tekee työpaikalla töitä noin 82,1% lasketusta työajastaan! Ruotsissa 81,2% ja muualla EU:ssa paljon vähemmän. (Tilastokeskus P.Taskinen 12.10.2016). Vastaväitteitäkin tietysti löytyy, kun kuulee sanomaa, että vein töitä kotiin ja ratkoin työtehtäviä läpi yön!

Nyt töissä loman jälkeen haaveillaan ja odotellaan taas seuraavaa kesälomaa vuodelle 2020, jolloin päästään matonpesuun ja muihin tekemättömiin perinteisiin kesäloma-askaretöihin kuten talon-kuin kesämökin maaluksiin ym. Näistä hommista ei pääse luistamaan, kun muistaa sen toimistossa olevan huonetaulun, jossa lukee: Kohta 1 Pomo on aina oikeassa…

Kesälomalla pomollakin on oma kotipomonsa, jolloin viimeistään saa maistaa omaa lääkettään! Valitettavasti nämä kesäloma-aikailot kuuluvat vain niille, joilla on työpaikka. Kaikki me muut nämä kesäloma-askareet teemme jokapäiväisenä työnä läpi vuoden!

Uusimmat

Fingerpori

comic