Mielipiteet

Millä me sitten eletään? – Hallitus tyhjentää maaseutua

Polttoaineiden hintakin kohoaa jatkuvasti. Kuva: Terho Aalto
Polttoaineiden hintakin kohoaa jatkuvasti. Kuva: Terho Aalto

Tämä vihervasemmisto hallituksessa ajaa tiukasti asioita, jotka johtavat yhä suurempiin talousvaikeuksiin.

Demarit päättivät puoluekokouksessa, että he ajavat turkistarhauksen lopettamista Suomessa. Se tietää monin verroin enemmän pienipalkkaisia työttömiä, kuin tämä yksi tehdas ja lisäksi miljardien vientitulojen vähennystä. Kokonainen elinkeino häviää Pohjanmaalta, joka siirtyy Venäjälle ja Kiinaan. Onko eläinten hoito siellä parempaa?

Yhdessä Vihreiden kanssa he ovat päättäneet lopettaa turpeentuotannon. Sen vaikutukset ovat myös satoja työpaikkoja ja energian tuonnin lisäämistä Suomeen, eli ulkomaanvaluutan menoa.

Vihreiden agendalla on myös kaivostoiminnan raju supistaminen, vaikka kaivettaisiin akkumineraaleja. Samoin metsien käytön rajoittaminen ja huomattavasti kalliimpien menetelmien käyttöönotto puunkorjuussa.

Jatkuva polttoaineiden hintojen korotus myös nostaa teollisuuden ja kaikkien elinkeinojen kannattavuutta ja vaikeuttaa haja-aleilla asumista. Kun on täysin kiistämätön tosiasia, että Suomen kustannustaso on niin korkea, että tänne ei sijoiteta kuin murto-osa siitä mitä muualle Eurooppaan. Myös tulevat palkkojen nousut ovat Euroopan huippuluokkaa. Siinä eivät pääministerin selitykset auta, kun se on fakta.

Täytyy vain ihmetellä, mistä ne uudet monta kymmentä tuhatta työpaikkaa tulevat, kun uusia työttömiä syntyy näillä toimenpiteillä vielä enemmän. Kun samalla nämä toimenpiteet tyhjentävät maaseutua koko ajan ja sinne jää lahoamaan tuhansia rakennuksia ja uusia huiman kalliita pitää rakentaa Etelä-Suomeen.

Herää kysymys, että millä tällainen yhtälö ratkeaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic