Mielipiteet

Minulta selvä EI kahdelle asialle: Mäkilammin matkaparkille ja kannabiksen laillistamiselle

Matkaparkkia on esitetty Mäkilammille. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Matkaparkkia on esitetty Mäkilammille. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Olen molemmista asioista jo esittänyt kielteisen kantani ja toistan ne taas. Forssan Mäkilammille puuhataan asuntoautojen ja asuntovaunujen yöpymispaikkaa ja vihreät ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä kannabiksen kasvattamisen ja käytön.

Minulla on nuoruudestani hyvä monivuotinen kokemus asuntoautoilusta, samoin -vaunuilusta. Kummassakin on oma WC-järjestelmä, joka oikein käytettynä toimii, mutta entäs sitten kun tulee käyttövirhe?

Olimme asuntoautolla kiertelemässä Pohjois-Suomea. Mukanamme oli kaksi sukulaista ja yövyimme useita öitä autossamme. Kaikki meni oikein hyvin, kunnes viiimeisenä yönä WC:n säiliö tuli täyteen suoritettujen tarpeiden takia. Vessa ei enää vetänyt, vaan vieraamme päästivät huuhteluvettä lisää ja pytty tulvi lopulta ylitse. Kotipihalla avasin ulkopuolelta säiliön tyhjennysluukun ja puolillaan olevan säiliötilan sisältö tuli kengilleni.

Samanlainen tapahtuma voi tapahtua vielä nytkin, vaikkapa Mäkilammilla. Aika todennäköiseltä tuntuu, että ei ainakaan kaikki matkailijat jää siivoamaan jälkiään, vaan liemet jäävät paikkaan, johon ne ovat valuneet. Entäs sitten jos säiliön tyhjennyspaikkaan on matkaa vaikka muutama kymmenen metriä? Jaksetaanko säiliö kantaa sinne asti vai tyhjeneekö se papereineen lähimpään notkelmaan, taikka pensaan juurelle.

Kannabiksen viljelyn ja nauttimisen hyväksymistä ihmettelen, kun vihreät sitä puolueena esittävät. Jos kasvattamiseen ja tuotteen käyttämiseen annetaan lupa, niin kuka valvoo, että sitä ei aleta kasvattamaan jo lapsena tai viimeistään rippikouluikäisenä. Huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta saa tarpeeksi lukea Forssan Lehdestä jokaisen viikonvaihteen jälkeen, joten sitä en käsittele tässä tämän enempää. Vaan toistan otsikossa sanomani mielipiteen: EI.

Kehitetään Mäkilammin aluetta oman väen, varsinkin lasten virkistyspaikkana, sillä siitä hyöty jää paikkakunnalle eikä maksa paljon.

Ps. En missään nimessä muuten vastusta matkailun kehittämistä muualla kuin Mäkilammilla, koska se Forssalle tärkeää pohjavesialuetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic