Mielipiteet

Mistä nämä Talsoilan koulun lukemat repäistään? Säästötkin pitkällä juoksulla voisivat olla paremmat, kun asiaan perehdyttäisiin

Taloilan koulu odottaa lopullista ratkaisuaan. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Taloilan koulu odottaa lopullista ratkaisuaan. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Talsoilan koulun hinta sen kun kasvaa, aiemmin se oli 500 000 euroa, nyt Pasi Vikmanin (FL 17.11.) mukaan 700 000 euroa. Mistäköhän nämä hinnat repäistään?

Edelleenkin vuokramenot ovat toisella paperilla tuloja. Vuokramenot ovat siis pelkkää tekosyytä ja pelaamista.

Talsoilan koulu ja sen tontti ovat kaupungin omaisuutta.

Kyllä, opettajat maksavat, mutta kuulostaa kyllä hurjalta, jos yhden opettajan hinta on 40 000, niin nopealla laskupäällä 700 000 euroon päästäkseen, pitäisi olla jatkamatta 17 opettajan virkaa. Eipä kauhean hyvältä opetuksen tasolta vaikuta sen jälkeen.

Ja silti, edelleenkin ollaan toisaalla ulkopuolisella vuokralla eikä vaivauduta edes selvittämään, olisiko muita ratkaisuja kuten esikoululaisten sijoittaminen kouluihin, jolloin myös voisi säästää vähintään vuokra-, opettaja-, siivous-, ruoka- sekä koululaisten aamu- ja iltapäivähoitokuluissa.

 

Juuri remontoitu koulu ei tällöin jäisi tyhjilleen rapistumaan. Sekin on mielestäni hyvä muistaa. Menee suuret summat hukkaan, jos Talsoilan koulu lakkautetaan heti kattavien, kalliiden remonttien jälkeen.

Olen edelleen sitä mieltä että ratkaisuja olisi, jos niitä vain vaivauduttaisiin selvittämään eikä tyydyttäisi menemään sillä ensimmäisellä idealla, jonka aita näyttää olevan matalin. Säästötkin pitkällä juoksulla voisi olla paremmat, kun perehdyttäisiin kerrankin tärkeään asiaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic