Mielipiteet

Mistä opettajat kouluun?

Koululuokkia ei saa ensi viikolla täyttää täyteen. Kuva: Arttu Laitala
Koululuokkia ei saa ensi viikolla täyttää täyteen. Kuva: Arttu Laitala

Viikon päästä astelevat kouluikäiset lapsukaiset taasen koulutiellä. Tämä sinänsä on odotettu toimenpide, kun aletaan lieventämään tämän koronakriisin jälkeistä aikaa.

Siinä on kuitenkin yksi mutta, jota ei ehkä ole otettu vielä lainkaan huomioon? Koululuokkia ollaan puolittamassa. Tämä siksi, että koronavirus ei tarttuisi, jos joku oppilaista kantaa sellaista mukanaan.

Eli luokat joudutaan ainakin tähän saakka täysinä toimineissa luokissa jakamaan kahtia. Mutta tässä tulee se mutta. Luokkia puolitettaessa tarvitaan myös luokille kaksi opettajaa. Eli tuleeko kouluihin opettajien pula?

Tähän saakka on luokkia sullottu yhteen jopa yli kohtuuden ja nyt niitä pitäisi alkaa hajottamaan. Tämä varmasti on outo tilanne koululaitoksessa ja miten siitä selvitään, on vielä täysin auki oleva kysymys.

Jos Virossa otetaan käyttöön sama menetelmä, on aivan selvää, että opettajat loppuvat saman tien. Vaimollani on opetettavanaan yli 30 oppilasta luokassa. Ne kun hajotetaan kahteen, vaiko kolmeen luokkaan, niin opettajat loppuvat maasta saman tien.

Opettajien puolesta huolta kantavana, opettajien kanssa 48 vuotta avioliitossa ollut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti