Mielipiteet

Mitä tarkoittaa järkivihreä jääkiekko?

FPS:n pelaajat vihreissä peliasuissaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS:n pelaajat vihreissä peliasuissaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS:n hallitus propagoi ansiokkaasti lajinsa puolesta lauantain lehdessä (FL 18.4.). Täällä sivu- tai ulkokatsomon puolella kirjoitus herätti kuitenkin pari kysymystä, joihin olisi kiintoisaa saada vastauksiakin.

FPS kysyy, ”päivitetäänkö Forssan jäähalli vastaamaan nykyajan vaatimuksia ja saadaanko forssalainen jääkiekko taas takaisin sille sarjatasolle, minne se kuuluukin”.

Päätöksentekijät ovat ottaneet jäähallin kunnostamisen pöydälleen, joten siihen en nyt kajoa. Sen sijaan esitän vastakysymyksen: Maineikkaasta historiasta huolimatta – missä ja miten on määritelty, mille sarjatasolle forssalainen jääkiekko kuuluu?

Yleensä urheilussa sarjatasot määräytyvät ja hankitaan pelaamalla, mutta tänä keväänä se ei koronan vuoksi ole mahdollista. Niinpä FPS:lle on tarjoutunut jonkin kabinettipäätöksen perusteella mahdollisuus hakea Mestis-paikkaa. Riittääkö se todistamaan, että forssalainen jääkiekko on ansainnut ikiaikaisen taivaspaikan valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla?

Nykyaikaisen huippu-urheilun lainalaisuudet tiedetään ja tunnetaan, mutta pieni kysymysmerkki on syytä laittaa myös joukkueen forssalaisuuden perään. Muistanpa eräänkin tuttavani, joka sanoi lakanneensa käymästä peleissä, kun ainoa, jonka hän kentältä tunsi, oli toinen linjatuomari. Ja hänkin oli Tammelasta.

Vielä isomman kysymys- ja huutomerkin joudun laittamaan, kun FPS toivottaa tulemaan hallille ja katsomaan ”järkivihreää jääkiekkoa”. Tiedän, että FPS:n tunnusväri on vihreä ja että kaupunki on brändännyt itsensä järkivihreäksi, mutta millä ihmeen ajatuskiepillä nämä kaksi asiaa saada naitetuksi keskenään?

Jääurheilulle on luotu Forssassa erinomaiset puitteet, kun pienessä kaupungissa on kaksi jäähallia. En nyt ehdota Talsoilan kentälle tai luonnonjäille palaamista, mutta järkivihreyden kannalta yksikin jäähalli lienee melkoinen energiasyöppö.

Yhden asian luulen tietäväni kysymättäkin. Jos forssalaiset päätöksentekijät suhtautuvat suopeasti velkaisen jääkiekkoseuran toiveisiin ja pyrkimyksiin, vihreä aalto levinnee muihinkin forssalaisiin urheilupiireihin. Vihreäähän se on kateuskin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic