Mielipiteet

Mitään ei saa sanoa!

Timo Helin jatkaa ahkerasti mielipiteidensä levittämistä seutukunnan omassa valtamediassa ja se on hienoa. Käsittääkseni hänen kirjoituksiaan ei ole sensuroitu, eli hän on saanut kirjoittaa juuri niin kuin on halunnut. Ainakin Forssassa on sallittua arvioida kriittisesti maailman ilmiöitä. Hän voisi kokeilla välillä jotakin uutta kulmaa kirjoituksissaan, sillä toiston vaara alkaa olla ilmeinen ja uhkana on lukijoiden kyllästyminen. Tämä ihan vinkkinä. Toki lukijoilla on myös vapaus olla lukematta Helinin kirjoituksia (tämä koskee tietenkin myös minun kirjoituksiani).

Sananvapauden ongelmista Helin otti esimerkkinä PS-Nuorten toiminnan vaalien alla, ja sen miten siihen reagoitiin (FL 7.7.). PS-Nuorten vaalitsemppauskuvassa esiintyi onnellinen perhe ja slogan kuului: ”Äänestä Perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Mitä kuvalla ja tekstillä haluttiin kertoa? Opetus- ja kulttuuriministeriössä katsottiin, että kuva ja siihen liitetty teksti olivat rasistisia. Se mielleyhtymä kieltämättä helposti tulikin, sillä kuvassa esiintyvä perhe oli tummaihoinen (heidän kansallisuutensa ei kuvasta selvinnyt). Myös PS-Nuoriin pesiytynyt etnonationalismi antaa pointtia tuolle tulkinnalle. Varoituksiakin vastaavasta toiminnasta PS-Nuoret olivat saaneet jo ennestään.

Entä jos PS-Nuoret halusivatkin kertoa äänestäjille, että äänestämällä Perussuomalaisia Suomesta poistuu onnellisuus? Kun Perussuomalaisten toimintaa on seurannut, niin ei tuokaan mielleyhtymä kovin kaukaa ole haettu. Oliko PS-Nuorten yleisavustuksen peruuttaminen vuodelta 2019 ja jo maksetun takaisinperintä oikeutettua? Onnellisuuden kitkeminen kun ei ole Suomessa kiellettyä ja rasistista.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti