Mielipiteet

Monikylä tulee, oletko valmis – Forssa elää vieläkin muumioajassa,mitään uutta ei saa rakentaa

Monikylä nousee hyvää tahtia. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Monikylä nousee hyvää tahtia. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Yleinen keskustelu Monikylästä on pikkuhiljaa voipumassa. Sen rakentamista on pian myöhäistä ottaa käsikassaraksi tai vaaliaseeksi.

Otan kuitenkin vielä pari asiaa joukon jatkoksi. Uudessa koulussa tiloja tullaan käyttämään tehokkaasti. Mm iltaisin koululla voivat kokoontua seurat ja yhdistykset kuten eläkeyhdistykset.

Koulu tulisi olemaan kaupungin olohuone.

Forssassa väki vähenee ja kouluverkko tiivistyy. Meillä käydään edelleen kiivasta keskustelua kyläkoulujen lakkauttamisesta. Onko iso koulu parempi kuin pieni? Mikään tutkimus ei selvästi osoita, kumpi on parempi. Tärkeintä on, mitä kouluissa tehdään.

Turhaa se olisikin, sillä ei aikaakaan kun rakennuksessa jo vietetään harjannostajaisia. On myöhäistä rypistää…

Forssa elää vieläkin muumioajassa. Mitään uutta ei saa rakentaa. Vastustajat änkertävät, että noilla rahoilla olisi saatu parempaakin vastinetta. Mitä?

Puhutaan myös pidentyvistä koulumatkoista. Onneksi koulutaksit kuljettavat.

Omana kouluaikanani kouluun kuljettiin jalan 5 km suuntaansa. Repussa eväänä maitoa villasukassa ja kotona leivottuja leipää päällystettynä silavalla. Ei valitettu.

Pieniin luokkahuoneisiin saatiin mahdutettua jopa yli 40 oppilasta. Ahdasta oli, mutta siitä ei valitettu.

Eräs kirjoittaja väittää, että enää ei mahdu. Höpö, höpö. Tiedän, että sivistyslautakunta on ottanut selvää nykytrendeistä.

Monikylä tulee, oletko valmis.

Uusimmat

Fingerpori

comic