Mielipiteet

Monipuolinen lounas on kaikkien etu – Miksi Forssan kouluissa pitää olla erillinen kasvisruokapäivä, kun jokaisena päivänä on tarjolla kasvislounasvaihtoehto?

Kouluruokailu puhuttaa. Kuva: Terho Aalto
Kouluruokailu puhuttaa. Kuva: Terho Aalto

Kasvisruokapäivä on aiheuttanut närkästystä Forssan kouluissa ja sitä on perusteltu valtion kouluruokasuosituksilla. Valtion kouluruokasuosituksessa kuitenkin sanotaan, että kasvisruokapäivää suositellaan, jos kouluissa ei muuten ole tarjolla kasvisruokavaihtoehtoa.

Forssan kouluissa kuitenkin on jokaisena päivänä tarjolla lounas ja kasvislounas, joten en itse ainakaan ymmärrä erillistä kasvisruokapäivää, eikä ymmärrä moni muukaan.

Meillä on mahdollisuus tuottaa punaista lihaa, kanaa tai kalaa sisältävä lounas sekä kasvislounas, niin minkä takia emme tee näin joka päivä? Kasvisruokapäivä johtaa siihen, että osa oppilaista jättää varmasti syömättä kokonaan. Monelle oppilaalle koulupäivät ovat pitkiä, joten ruokailun väliin jättäminen ei mitenkään tue heidän jaksamistaan ja sitä kautta oppimista.

Peruskoulussa ei ole edes mahdollisuutta poistua syömään muualle, kun koulun piha-alueelta ei saa poistua kesken koulupäivän, joten onnea opettajille nälkäkiukkuisten oppilaiden kanssa.

Uusimmat

Fingerpori

comic