Mielipiteet

”Monitoimikeskuksen” suunnittelusta

Nyt kun päätös ”monitoimikeskuksen” rakentamisesta on lyöty lukkoon, ei varmaankaan ole hyötyä kritisoida hankkeen toteuttamista, vaikka en sen kannalla olekaan.

Mielestäni meillä on jo tarpeeksi kunnossa pidettäviä ja kunnostettavia julkisia rakennuksia ennestäänkin, mutta siis asiaan:

Tähän saakka keskustelua ja kommentteja on käyty lähinnä monitoimikeskuksen tulevan liikuntasalin koosta!

Mitä ihmettä, eikö taaskaan huomioida riittävästi kaupungissamme järjestettäviä lukuisia musiikillisia ym. tapahtumia joilla ei vieläkään ole käytössään asiallisia tiloja!

Työväentalon musiikkisali on kaunis ja viihtyisä mutta käy helposti liian pieneksi suuremmalle yleisömäärälle.

Feeniks- halli on toki tilava mutta todella karu ja akustisesti onneton paikka intiimien musiikki- ym. tilaisuuksien järjestämiseen, mihin sitä ei ole alunperinkään tarkoitettu.

Pitkän musiikinopettajan urani aikana koulun sali on aina ensisijaisesti ollut pelaajien iltakäytössä, vaikkakin kiitos rehtorin ja muiden asianosaisten, sali on myös tarvittaessa saatu erilaisten koulun tapahtumien käyttöön.

Tämä asetelma ei kuitenkaan mielestäni ole riittävä tulevaisuudessa ja nyt kun uutta ollaan rakentamassa, on todella tärkeää että salitila tehdään tasapuolisesti toimivaksi sekä kulttuuritapahtumien että liikuntakäyttöön.

Tämä monikäyttöisyys pitäisi myös ehdottomasti huomioida kohteen arkkitehtisuunnittelussa!

Jos näin ei tapahdu, on koko suunnittelu mielestäni lähes yhtä turhaa kuin pyöriminen liikenneympyrässä…

Juhani Kähkönen, musaope evp. Forssa

PS. Kannatan ehdottomasti kesäsiirtolan kunnostamista ja toiminnan käynnistämistä mahdollisuuksien mukaan!!!

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat