Mielipiteet

Monitoimikoulu ja Ruostejärven leirikeskus – Leirikeskuksen kunnostus kohentaisi Forssan imagoa

Ruostejärven leirikeskusta uhkaa myynti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ruostejärven leirikeskusta uhkaa myynti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungin omistamaa Ruostejärven leirikeskusta on ehdotettu myytäväksi. Tontin myyjät esittivät aikoinaan 1940 toivomuksenaan, että kiinteistöä kunnostettaisiin erityisesti lasten leikki- ja kuntoutuskeskukseksi. Ei tätä tosiaankaan ole välttämätöntä myydä, vaan kunnostettaisiin se kaikkien forssalaisten käyttöön. Silloin aikuiset voisivat viedä lapsiaan uimaan ja itsekin saisivat viettää lomaa uimalla ja saunomalla lastensa kanssa. Ikäihmisillekin olisi uimaranta sopivan etäisyyden päässä Forssassa. Alun perin hyvä idea on vieläkin toteuttamatta.

Monitoimikoulun rakentaminen oli puhtaasti Kokoomuksen esityksestä lähtöisin. Olin alusta lähtien keskustelemassa tästä hankkeesta ja en hyväksynyt tätä siksi, koska koulut ja opettaminen olisi voitu yhdistää vaikkapa kolmeen kouluun. Silloin läsnä olleena ihmettelin kokoomusedustajan outoa perustelua rakentamisen puolesta. ”Pitäähän meidän saada yksi monumentti, kun olemme tällä hetkellä suurin puolue”. Nyt ei kokoomuspuolue ole suurin puolue ja toivoin, että päättäjillä olisi ollut järki mukana, kun päätöksiä tehdään.

No, päätös on tehty, hanke hyväksyttiin yhden äänen voimalla ”Velkakassi” kasvaa ja lisää velkaa on tulossa, kaupunki on aikaisemmin taannut monia yrityksiä alkuun pääsemiseen. Koronakriisin takia moni yritys saattaa joutua tulevaisuudessa konkurssiin. Väkilukukin on jatkuvasti vähentynyt, samoin lasten määrä. Ei löydy veronmaksajiakaan enää tarpeeksi suurien velkojen maksamiseen. Tyhjiä liikehuoneistoja on havaittavissa aivan liikaa katujen varsilla.

Palaan vielä Ruostejärven leirikeskuksen parantamiseen. Siitä tulisi tehdä monikäyttöinen keskus kaikenikäisille ihmisille. Lapset viettäisivät siellä kesälomiaan uimalla, saunomalla ja ruokailemalla, sekä kävisivät metsässä marjastamassa. Valitettavasti kaupunki on antanut niukasti rahaa sen korjaamiseen. Nyt on tilanne hankala, kun velka on jo hirmuisen suuri.

Aimo Jaakkola esitti Forssan Lehdessä 2.2.2017 leirikeskuksen rakentamista hirsistä. Puut löytyvät alueelta ja lisäksi voisi Forssan metsistä hakea puuttuvat hirret. Siitä olisi näillä menetelmillä tullut luonnonläheinen monumentti. Siten Forssakin omalta osaltaan voisi myötävaikuttaa kohteen ekologiseen rakentamiseen.

Ruostejärven leirikeskuksen kunnostaminen ja säilyttäminen tuo Forssalle kaivattua imagoa. Sen säilyttäminen on myös panostus tulevaisuuteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic