Mielipiteet

Monitoimitalossa on hyviäkin puolia

Julkisivukuva Forssan monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu
Julkisivukuva Forssan monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu

Monitoimitalosta päättäminen tulee taas kaupunginvaltuustoon ties kuinka monennen kerran. Valtuustossa on naisia ja miehiä, nuoria ja vanhoja. Se on homogeeninen vaaleilla valittu joukko, joka tekee hyvin harkittuja ja perusteltuja päätöksiä. Pidän hyvänä asiana, että me tavalliset rivi-ihmiset saamme kertoa mielipiteemme oman paikallisen lehden välityksellä. Muistan ajan muutaman vuoden ja vuosikymmenenkin takaa, jolloin Forssassa oli usein esillä lapsiystävällisyys ja saimme siitä paljon myönteistä palautetta monesta suunnasta.

Muistan senkin, kun Urheilutalossa erään kuuluisuuden pitämän konsertin yhteydessä sekoiltiin, jopa kontattiin vaatenarikassa lakkiemme ja takkiemme perässä. Eikä väen sisääntulo ja poistuminen onnistunut niin kuin isosta tilasta pitäisi poistua. Mitä kautta väki poistuisi tulipalon tai muun katastrofin sattuessa? Silloin kaikki olivat myönteisiä, että kyllä pitää Forssaan saada edes yksi suuri sali isoja konsertteja ja tapahtumia varten.

Nyt Monikylään olisi tulossa iso liikuntatila, joka voisi tarvittaessa toimia juhlapaikkana ja muunakin kuin koripallokenttänä. Tiedossa on, että suuren tilan käyttökustannuksiin tarvitaan paljon rahaa, mutta vastaavasti se korvaisi kahden koulurakennuksen ja kahden päiväkodin käyttökustannukset. Joista suunnitelman mukaan ainakin Tölön koulu puretaan, joten sen käyttö- ja pääomakustannukset poistuvat kokonaan.

Monitoimikeskukseen sijoittuvien noin 700 päiväkotilapsen ja koululaisen yhteisten hyvin suunniteltujen tilojen rakentaminen ei ole mikään pikku juttu. Uusien nykyaikaisten tilojen käyttäminen ilman remontointihuolia olisi turvattu useiksi vuosikymmeniksi.

Koko Monikylän suunnitteluun on tähän mennessä käytetty ison väkijoukon työpanoksia valtavasti, jonka euromäärää ei tällainen maallikko voi kuin arvailla. Siksi nyt hanskojen tiskiin heittäminen ja toteuttamisesta luopuminen vaikuttaisi hölmöläisten hommalta.

Uusimmat

Fingerpori

comic